30 Ekim 2019 17:33

TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş'ın işe iade davası görüldü

Aile Hekimliği Sözleşmesi feshedilen TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş'ın işe iade davası görüldü. Mahkeme kararını ileri bir tarihte verecek. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aile Hekimliği Sözleşmesi feshedilen TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş'ın işe iade davası duruşması Adana 2'inci İdare Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ile KESK’e balı sendikalar, CHP Adana İl Örgütü ve EMEP GYK Üyesi Halil İmrek takip etti. Ulutaş, görevinin hastalıkları tedavi etmekten çok ortaya çıkmasını önlemek olduğunu belirterek hekimlerin her zaman yaşamın, sağlığın korunmasından yana odluğunu söyledi. Mahkeme kararını ileri bir tarihte verecek. 

2018' in Şubat ayında Afrin operasyonunu ile ilgili “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı açıklama nedeniyle 7 gün göz altında kaldıktan sonra serbest bırakılan 11 TTB Merkez Konsey Üyesi arasında yer alan Dr. Yaşar Ulutaş'ın, Adana Gazipaşa Aile Sağlığı Merkezi’ndeki aile hekimi olarak sürdürdüğü görevi 2 ay süre ile askıya alınmış, askıya almanın gerekçesi “görevi başında kalmasında sakınca görüldüğü” şeklinde kayıtlara geçmişti. Daha sonra görevine dönen Ulutaş'ın Aile Hekimliği Sözleşmesi feshedildi. Aile Hekimliği Sözleşmesi feshedikten sonra Seyhan Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevlendirilen Ulutaş işine iade edilmek için dava açmıştı. 

“TTB’NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA HER TÜRLÜ ÇATIŞMA DURUMUNDA İNSAN YAŞAMINDAN YANA”

Duruşmada beyanda bulunan Ulutaş, TTB’nin “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklamasının hekim olarak görevleri ile ilgili olduğunu anlattı. Hekimlerin görevinin hastalıkları tedavi etmekten çok ortaya çıkmasını önlemek olduğunu dile getiren Ulutaş, savaşların doğa ve sağlıkta tahribata, yine sağlık sorunlarına sebep olan göçlere neden olduğunu belirterek bu nedenle hekimlerin her zaman yaşamın, sağlığın korunmasından yana olduklarını anlattı. TTB’nin yaptığı açıklamanın her türlü çatışma durumunda insan sağlığı, yaşamı, doğanın korunmasına yönelik olduğunu ifade eden Ulutaş, verilen kararın mesleki faaliyeti ile ilgili olması gerektiğini belirterek “Aile hekimliği görevimle ilgili suçlama bulunmamaktadır” dedi. 

“MAHKEME KARARINI İLERİ BİR TATİHTE VERECEK”

TTB Avukatı da davanın bir bireyle ilgili bir dava değil bir kurumun işleyişine müdahale niteliğinde bir dava olduğunu belirterek fesih kararına ilişkin olarak Ulutaş’ın Devlet Memurları Yasası’nın 125’inci madde, E fıkrasının hangi bendi gerekçe gösterilerek kararın verildiğinin hala belli olmadığını ifade etti. Savaşın halk sağlığı ile  ilgili yarattığı sorunlara ilişkin akademik çalışmalar olduğunu hatırlatan avukatlar kararın iptal edilmesini istedi. Mahkeme kararı ileri bir tarihte açıklayacağını belirterek duruşmayı bitirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açıyor

SONRAKİ HABER

Irak’ta hükümet protestoları sürüyor; İran Mehran Sınır Kapısı’nı kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...