30 Ekim 2019 17:10

İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açıyor

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında 9 gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinlikleriyle imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacak.

Fotoğraf: Kadir İncesu

Paylaş

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 2 Kasım’da kapılarını açıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek fuara yurt içinden ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı bekleniyor. Fuarda, 9 gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinlikleriyle imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacak.

ONUR YAZARI ADNAN ÖZYALÇINER

Fuarın onur konuğu Adnan Özyalçıner, yaşamı ve eserleri hakkında düzenlenecek söyleşilere katılacak. Etkinlikler kapsamında 2 Kasım’da “50 Kuşağı ve 50 Yıllık Dostluğun Mektupları: Adnan Özyalçıner, Erdal Öz, Kemal Özer” paneli, “50 Kuşağının Doğuşu” söyleşisi, “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” paneli, 3 Kasım’da ise “Mahallem İstanbul” ve “Adnan Özyalçıner ile Fotoğraf Eşliğinde Sohbet” söyleşileri Özyalçıner’in de katılımıyla yapılacak. Ayrıca Özyalçıner için TÜYAP tarafından hazırlanan “Mahallem İstanbul” kitabından metinler ve albümünden seçili fotoğraflar kitapla aynı adla düzenlenecek sergide okurlarla buluşacak.

ANA TEMA “EDEBİYATIMIZDA 50 KUŞAĞI”

Fuar, bu yıl için belirlenen “Edebiyatımızda 50 Kuşağı” ana teması kapsamında özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Zeynep Oral yönetiminde Ayşegül Yüksel, Seçkin Selvi ve Engin Uludağ tarafından “50’li Yıllar ve Tiyatro”, Atilla Dorsay yönetiminde Deniz Türkali ve Burçak Evren tarafından “Si-nemada 50 Kuşağı”, Metin Celal yönetiminde Mehmet Can Doğan, Nilay Özer, Murat Yalçın ve Erhan Altan tarafından “Dergicilikte 50 Kuşağı”, Fahri Aral yönetiminde Eray Canberk ve Erol Üyepazarcı tarafından “Yayıncılıkta 50 Kuşağı” ve Doğan Hızlan yönetiminde Adnan Özyalçıner, Cevat Çapan ve Ayşe Sarısayın tarafından “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” başlıklı etkinlikler düzenlenecek.

ULUSLARARASI YAYINCILAR TÜYAP’TA

Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Hugo Setzer ve Genel Sekreteri Jose Borghino, fuarın açılış töreni ardından aynı gün “Yayıncılık Sektörüne Global Bir Bakış” başlıklı söyleşide yayıncılarla buluşacak. Uluslararası etkinlikler ayağında 3 Kasım’da Susanne Lux, “Bağımsız Kitabevlerini Sürdürülebilir Kılmak: Almanya Örneği”; Frank Kühne “Eğitim Sistemine Okuma Kültürünü Yerleştirmede Kitapların Rolü” başlıklı panellerde bilgi ve deneyimlerini aktaracak. Fuarın ilk dört günü açık olacak Uluslararası Salon’a bu yıl ABD, Almanya, Avusturya, Çin Halk Cumhuriyeti, Dubai, Kore, Gürcistan, İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Makedonya, Meksika, Romanya, Rusya, Ürdün ve Yunanistan’dan yayıncılar katılacak.

SANAT FUARIYLA EŞ ZAMANLI GERÇEKLEŞECEK 

Giriş ücreti 10 lira olarak belirlenen ve web sitesi üzerinden online olarak bilet alınabilen fuara, öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engelliler ücretsiz giriş yapabilecek. ARTİST 2019 / 29. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinlik, 10 Kasım’da, saat 19.00’da sona erecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Fed faiz indirimi açıkladı

SONRAKİ HABER

TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş'ın işe iade davası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...