11 Nisan 2011 15:14

Van’da sağlık emekçileri greve hazırlanıyor

Genel greve hazırlık çalışmaları kapsamında Van’a gelen SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, bugün SES toplantı salonunda greve hazırlıklarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.Sağlık emekçileri olarak halkın sağlık hakkını ve taleplerini daha güçlü haykırmakmak için bir araya geldiklerini belirten Yorgun,

Van’da sağlık emekçileri greve hazırlanıyor
Paylaş

Genel greve hazırlık çalışmaları kapsamında Van’a gelen SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, bugün SES toplantı salonunda greve hazırlıklarına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Sağlık emekçileri olarak halkın sağlık hakkını ve taleplerini daha güçlü haykırmakmak için bir araya geldiklerini belirten Yorgun, sağlık hizmetinin ekip hizmeti olduğunu ve laborantından, hizmetlisine, eczacısından doktoruna, her birinin nitelikli sağlık hizmeti için çok değerli olduğunu belirtti. Sağlık çalışanları olarak, 4/B, 4/C, 4924, sözleşmeli, taşeron, vekil vb. statülerde adaletsiz ve güvencesiz ücret ile çalışmak istediklerini belirten Yorgun, Emekliliğe dahi yansımayan, iş barışını tehdit eden döner sermaye uygulamasına mahkum edilmek istemediklerini söyledi. Halka çağrıda bulunan Yorgun, “Biz sağlık çalışanları olarak halkımızın sağlığından endişeliyiz. Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın hizmeti üreten bizleri de, hizmetten yararlanan halkımızı da mağdur etmesini istemiyoruz. Her vatandaşımızın onuruyla çalışacağı, işsizlik tehdidi olmayan güvenceli bir çalışma yaşamı istiyoruz. Taşeronlaşma, sözleşmeli çalışma gibi güvencesiz çalışma biçimlerini reddediyoruz. Tüm vatandaşlarımız için kendisine ve çocuklarına insanca yaşam koşulları sağlayacak bir güvenceli gelir talep ediyoruz” dedi. Yorgun halktan 19- 20 Nisan’da acil durumlar dışında sağlık kuruluşlarına gelmemelerini ve her ilde yapılacak etkinliklere katılmalarını istedi. Basın mensuplarının ‘greve katılımın nasıl olmasını bekledikleri’ne dair sorusu üzerine ise Yorgun, Bölge’de süren ‘sivil itaatsizlik’ eylemlerinin talebi olan anadil talebinin bir alanının da anadilde sağlık talebi olduğıunu dile getirerek bunun kendi talepleri de olduğunu ve katılımın yüksek olmasını beklediklerini söyledi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metro istasyonunda büyük patlama: 7 ölü

SONRAKİ HABER

Ekmeklerini geri isteyen işçilere polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa