30 Ekim 2019 13:06

HDP'li Garo Paylan: Suriye'de anayasa tartışması uluslararası güçlerin himayesinde

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Kürt sorununun kardeş halklar arasında çözmek yerine Suriye'deki gibi uluslararası mesele haline getirildiğini söyledi.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Suriye büyük bir yıkım yaşadığı halde hala demokratik bir anayasa tartışmasını kendi içinde yapamıyor ve maalesef uluslararası güçlerin himayesinde bu tartışmalara gidiliyor" dedi.

Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bölge meselesi olarak başlayan durumun evrensel bir hal aldığını ifade etti.

"TÜRKİYE VE SURİYE'DE KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMELİ"

Türkiye'de ve Suriye'de Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini dile getiren Paylan, "Bu meseleyi bizler çözemediğimiz için ve Kürt halkının herhangi bir irade sahibi olmaması adına şiddet uygulamamızdan ötürü bu mesele uluslararası boyuta taşındı" dedi.

Suriye'deki gelişmelerin Cenevre'de tartışılacağını, ancak Türkiye ve Suriye halklarının bir arada soruna çözüm araması gerektiğini söyleyen Paylan, "Hem Türkiye'deki rejim, hem Suriye'deki rejim demokratikleşmeme eğiliminde. Suriye büyük bir yıkım yaşadığı halde hala demokratik bir anayasa tartışmasını kendi içinde yapamıyor ve maalesef uluslararası güçlerin himayesinde bu tartışmalara gidiliyor. Kürt meselesini bugün dünyanın konusu yaptık. Bir an önce aklımızı başımıza devşirip kendi meselelerimizi kardeşimiz dediğimiz halklarla bir araya gelerek çözebilmeliyiz diye düşünüyorum" diye konuştu. (TBMM/AA)

ÖNCEKİ HABER

SANA: Suriye ordusuyla Türk güçleri arasında çatışma çıktı

SONRAKİ HABER

Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi, beraat ve takipsizlik dosyalarından uzaklaştırılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...