30 Ekim 2019 11:43

Ahmet Altan’ın yargılandığı dava ertelendi

Gazeteci ve Yazar Ahmet Altan’ın Taraf gazetesinde yayımlanan bir yazısına “Düzeltme ve cevabın yayınlanmaması” suçlamasıyla açılan dava 4 Şubat 2020'ye ertelendi.

Paylaş

Gazeteci ve Yazar Ahmet Altan’ın Taraf gazetesinde yayımlanan bir yazısına “Düzeltme ve cevabın yayınlanmaması” suçlamasıyla açılan davanın 3. duruşması Anadolu 10. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

2010 yılında yayımlanan “Ölüm babanın emri” başlıklı yazısı nedeniyle Süleyman Demirel’in şikayeti üzerine “Düzeltme ve cevabın yayınlanmaması” suçlamasıyla yargılanan Altan duruşmaya, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile katıldı. Altan’ın Avukatı Figen Albuga Çalıkuşu ise duruşmada hazır bulundu.

Çalıkuşu söz alarak, dosyanın yeniden açılmasına neden olan 32. Asliye Ceza Mahkemesi kararının Yargıtaya taşındığını ve kesinleşmediğini belirterek davanın düşmesi gerektiğini söyledi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, 32. Asliye Ceza Mahkemesine yazı yazılarak Altan hakkındaki hükmün kesinleşip kesinleşmediğinin sorulmasına hükmeden mahkeme yargı reformu ile ilgili mevzuatı değerlendirmek amacıyla duruşmayı 4 Şubat 2020’ye erteledi.

Altan’ın 4 Ocak 2010 tarihli Taraf gazetesinde yayımlanan “Ölüm babanın emri” başlıklı makalesi nedeniyle açılan davada kovuşturma ertelenmişti. İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesinin Ahmet Altan’ı geçen sene “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan mahkum etmesinin ve cezanın kesinleşmesinin ardından bu dava da yeniden görülmeye başlandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Kayyum ataması ideolojik bir yönelim ve rejim dayatmasıdır

SONRAKİ HABER

Dikili’de Genel-İş üye ve yöneticilerine saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...