30 Ekim 2019 11:07
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ekim 2019 12:26

Belediye işçisi iş cinayetinde hayatını kaybetti

İstanbul Avcılar’da bir belediye işçisi vincin sepetinden düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Fotoğraf: DHA | Kolaj: Evrensel

Paylaş

İstanbul Avcılar Belediyesinde çalışan 46 yaşındaki Sabahattin Karamahmut direklere asılı bayrakları sökmek için vincin sepetine çıktı. Bu sırada vince bir kamyonun çarpmasıyla dengesini kaybederek vincin sepetinden aşağıya düşen Karamahmut, Esenyurt’ta bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Karamahmut yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Avcılar'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için asılan bayrakları kaldırma çalışması esnasında sepetli vincin koluna kamyonet çarptı. Çarpmanın şiddetiyle sepetten düşen belediye işçisi Sabahattin Karamahmut hastanede hayatını kaybetti.

İş cinayeti, öğle saatlerinde Firuzkoy Mahallesi Öztan Caddesi ile Pehlivan Caddesi kesişiminde meydana geldi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında direklere asılan bayrakların sökülmesi için belediye ekipleri çalışma yapıyordu. Sepetli vince çıkan Avcılar Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünde çalışan 47 yaşındaki İşçi Sabahattin Karamahmut, bayrakları söktüğü sırada Aziz Ceylan'ın kullandığı kapalı kasa kamyonetin tentesi vincin koluna çarptı. Çarpmanın şiddetiyle dengesini kaybeden işçi, 5 metreden aşağı düştü. Ağır yaralanan  Karamahmut, olay yerine gelen 112 ekiplerince çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Arkadaşının durumunu görerek sinir krizi geçiren vincin sürücüsü de aynı hastaneye götürüldü.

Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen İşçi Sabahattin Karamahmut, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hastane önüne gelen çalışma arkadaşları ise çalışma sırasında, çalışma alanının çevresinde uyarı önlemlerinin alınmadığını ifade etti. İşçiler, önlemler alınsaydı, vincin üzerinde emniyet kemeri takılı olsaydı böyle bir iş cinayeti yaşanmazdı” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın sinemacılar: 5050×2020 olumlu ama tek başına yeterli değil

SONRAKİ HABER

HDP: Kayyum ataması ideolojik bir yönelim ve rejim dayatmasıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...