Baytur firması bu kez de Mekke'de işçilerin hakkını gasbetmeye çalışıyor

Baytur firması, daha önce Suudi Arabistan'ın Tebük kentindeki şantiyede işçilerin hakkını gasbetmeye çalıştığı gibi şimdi de Mekke'deki işçilerin parasını ödemiyor.

30 Ekim 2019 09:47
Paylaş

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde Baytur firmasına bağlı Aysekar inşaat firmasında çalışan inşaat işçilerinin aylardır ücretleri ödenmiyor. Evlerinden uzakta çalışan ve aylardır para alamayan inşaat işçileri, haklarını elde edebilmek için bugün greve başladı.

İnşaat ve Yapı İşçileri sendikasının konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gurbette çalışan işçilerin, birikmiş ücretlerinin ödenmesi için haftalardır firma yetkilileriyle görüştükleri ancak hiçbir ödeme yapılmadığı belirtildi. Mekke'deki şantiyede çalışan 30 işçi, bugün yaptıkları açıklama ile greve çıktıklarını ve haklarını alana kadar mücadele edeceklerini duyurdu.

Baytur ve ona bağlı Aysekar firmasının işçileri pasaportlarına el koyma tehdidiyle korkutmaya çalıştığını ifade eden İnşaat ve Yapı İşçileri sendikası, işçilerin dün olduğu gibi bugün de mücadele edeceğini ve haklarını alacağını vurguladı.

Baytur firmasının, geçtiğimiz haziran ayında Suudi Arabistan'ın Tebük kentinde 150 inşaat işçisinin de aylarca ücretlerini ödememişti. İşçiler, İnşaat ve Yapı İşçileri sendikasının öncülüğünde 16 gün boyunca grev yaparak haklarını elde etmişti. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hürriyet’te işten atma: En az 43 gazeteci işten atıldı

SONRAKİ HABER

Kaz Dağları'nda ağaç katliamı sürüyor: Şirketler hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...