30 Ekim 2019 08:59

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki yangınlar durdurulamıyor

Kaliforniya'da çıkan ve rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle binlerce konutun tahliye edilmesi planlanıyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir hafta önce başlayan ve şiddetli rüzgar nedeniyle büyüyen yangınlar yayılıyor.

Los Angeles İtfaiyesi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, kötü hava koşulları nedeniyle yangınları kontrol altına almakta zorluk yaşanıyor. Eyaletin kuzeyi ve güneyi yangınlardan etkilenirken, yetkililer çıkış noktasına göre yangınları kuzeyde ‘Kincade’ ve güneyde ‘Getty’ olarak adlandırdı. Güneyde başlayan yangının çıkış noktası ilk belirlemelere göre, şiddetli rüzgar nedeniyle kopan bir dalın elektrik tellerine düşmesi olarak bildirildi.

Yangın nedeniyle binlerce kişi evlerinden tahliye edilirken, bölgede yaşayan bazı ünlüler de evlerini ter etmek zorunda kaldı. NBA yıldızı basketbol oyuncusu Lebron James ve aktör Arnold Schwarzenegger evlerini tahliye eden ünlüler arasında.

7 BİN KONUT ZORUNLU TAHLİYE BÖLGESİNDE

Kaliforniya eyaletinde yangınlar San Francisco’nun iki katı büyüklüğünde bir alanı yok ederken, şiddetli rüzgarlar ise yangınların yayılmasında büyük rol oynuyor. İtfaiye tarafından yayınlanan haritada, "zorunlu tahliye" ve "tahliye uyarısı" olan bölgeler yer alıyor ve "zorunlu tahliye" bölgesinde 7 binden fazla konut bulunuyor. Altyapıyı da etkileyen yangınlar nedeniyle binlerce eve elektrik verilemiyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta 150 işçi yedikleri yemekten zehirlendi

SONRAKİ HABER

Hürriyet’te işten atma: En az 43 gazeteci işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...