29 Ekim 2019 12:59
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ekim 2019 17:40

Trump, IŞİD’in yeni lideri olması beklenen kişinin öldürüldüğünü açıkladı

ABD Başkan Donald Trump, IŞİD’in yeni lideri olması beklenen kişinin ABD güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öldürülen kişinin IŞİD sözcüsü Muhacir olduğu iddia edildi.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkan Donald Trump, Bağdadi'nin ölümünün ardından IŞİD’in liderliğini üstlenmesi beklenen bir numaralı ismin ABD güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bağdadi'nin yerine geçecek 1 numaralı ismin Amerikan askerleri tarafından ortadan kaldırıldığı teyit edildi." bilgisini paylaştı.

Öldürülen kişinin ismini açıklamayan Donald Trump, "Büyük ihtimalle en üst görevi alacaktı ama şimdi o da ölü." ifadesini kullandı.

ABD'de yayımlanan Newsweek dergisi, Ebubekir el-Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından IŞİD’in yeni 'lider'i olarak, yakın bir zamanda Bağdadi tarafından örgütün din işlerini yönetmesi için görevlendirilen Hacı Abdullah el-Afari lakaplı Abdullah Kardaş’ın belirlendiği duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump da yaptığı paylaşımda isim vermeden Bağdadi'nin yerine geçmesi muhtemel lider adayının öldürüldüğünü duyurdu.

TRUMP'IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADIĞI IŞİD’Lİ MUHACİR'MİŞ

ABD Başkanı Donald Trump'ın öldürüldüğünü açıkladığı ve Bağdadi'nin yerine geleceğini belirttiği kişinin IŞİD Sözcüsü Ebu Hasan Muhacir olduğu belirtildi.

Beyaz Saray'dan bir yetkili “Başkan'ın bahsettiği kişi, IŞİD sözcüsü Muhacir'di” ifadesini kullandı.

KREMLİN: BAĞDADİ'NİN ÖLÜ ELE GEÇİRİLMESİYLE İLGİLİ ‘TEYİT YOK’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin ellerinde resmi teyit olmadığını açıkladı. Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’den henüz resmi teyit alıp almadıklarına yönelik bir soruyu “Hayır, elimizde teyit yok” diye yanıtladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hayvanlara yapılan eziyet gündeme gelmiyor

SONRAKİ HABER

Tutuklu eski HDP milletvekillerine kamera cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...