29 Ekim 2019 22:05

Sarı, yeşil ve kızılın harmanlandığı yer: ‘Salördek’

Dersim’in Pülümür ilçesine bağlı Salördek köyü, Türkiye’de sonbahar manzaralarının en iyi yaşandığı yerlerden biri olarak biliniyor.

Fotoğraf: Serhat Ozan Yıldırım / Özgür Dersim Gazetesi

Paylaş

Sonbaharla birlikte sarı, yeşil ve kızıl rengin harmanlandığı Salördek ormanları, il dışından gelen doğaseverlerin de ilgisini çekiyor. Meşe, kavak, çınar ağaçlarının yaprakları, sonbaharın etkileyici renklerine bürünmesiyle ayrı bir renk cümbüşü ortaya çıkartıyor.

Özgür Dersim gazetesinden Serhat Ozan Yıldırım’ın haberine göre Dersim’in Pülümür ilçesine bağlı Salördek köyü, Türkiye’de sonbahar manzaralarının en iyi yaşandığı yerlerden biri olarak biliniyor. Renk cümbüşüne bürünen Salördek ormanları, kent merkezi ve ilçelerin yanı sıra il dışından gelen ziyaretçilerin doğa yürüyüşüne ev sahipliği yapıyor. Havanın güzelliğini fırsat bilen ziyaretçiler, önce uzak tepelerden ormanlık alandaki renk çeşitliliğini izliyor daha sonra ağaçlar arasında yürüyüş yaparak doğanın keyfini çıkartıyor. 15 kilometrelik parkur sonunda yer alan yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki Kadısırtı Şelalesi’ne giden ziyaretçiler, daha sonra yürüyüşlerini sonlandırarak geri dönüş yoluna geçiyor.

Hafta sonunu fırsat bilerek bu eşsiz manzarada yürüyüş yaptığını belirten Yaprak Taşkaya “Salördek renk cümbüşü, içinizi ferahlatacak güzelliğe sahip bir yer. Kesinlikle gelip görmeniz gerekiyor” dedi.

İstanbul’dan gelen Hüseyin Elçi de, “Salördek’i hep duymuştum. Sonbahar mevsiminde güzel bir renk cümbüşüne sahip oluyor. Tunceli bütün coğrafyasıyla dört mevsim görülmesi gereken bir yer” diye konuştu. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

KKTC’de eğitim uçağı düştü, 2 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

David Benioff ve Daniel Brett Weiss, Star Wars üçlemesinden çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...