29 Ekim 2019 09:49

KESK Amed Şubeler Platformu: İhraçlar göreve iade edilene kadar mücadele edeceğiz

KESK Amed Şubeler Platformu, KHK'nin 3. yıl dönümünde basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır'da KESK Amed Şubeler Platformu binlerce kamu emekçisinin ihraç edildiği 675 sayılı KHK'nin 3. yıl dönümünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen tüm kamu emekçileri göreve dönene kadar mücadelenin süreceği vurgusu yapıldı.

KESK Amed Şubeler Platformu Diyarbakır Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan BES Şube Eş Başkanı Suphi İzol, 15 Temmuz darbe girişimin ardından yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile bir emekçi kıyımının yaşandığını belirterek, ülkenin adeta KHK’lerle yönetildiğini ifade etti. İzol, "Darbe girişimi bastırıldıktan sonra demokrasi zaferi kutlayanlar, gelinen süreçte demokrasiyi ortadan kaldırdıkları gibi; fırsatçılık, keyfiyet ve hukuksuzluğu norm haline getirmişlerdir. Yüz binlerce insan işlerinden ihraç edildi, gazeteler, dernekler kapatıldı. 1982 Anayasası antidemokratik olmasına rağmen o bile rafa kaldırıldı. Artık hukuk tekelden yapılıyor, demokrasinin esamesi okunmuyor. Siyasetçiler tutuklandı, kayyumlar atandı. Savaşın suç olduğu dünyada, ülkemizde barış talebinde bulunan insanlar gözaltına alındı" dedi.

OHAL KOMİSYONU YÜZ BİNLERCE EMEKÇİNİN HAKKINI GASBETTİ

Bu süreçte kurulan OHAL Komisyonunun ise kamu emekçilerinin haklarını gasbederek kamu emekçilerini oyaladığını ifade eden İzol, "OHAL Komisyonu kendini yargı yerine koyarak yüz binlerce kamu emekçisinin haklarını gasp ederek demokrasi ve hukukun ciddi yaralar almasına sebep oldu. İncelenen dosyalara baktığımızda nasıl bir hukuk ve demokrasi katliamının yapıldığı gözler önüne serildi. 126 bin 200 başvurudan 92 bini karara bağladı. 8100 kabul edildi, 83900 reddedildi. Yüzde 90’ı civarından kamu emekçisinin dosyası reddedildi. Bütün üyelerimiz görevlerine dönene kadar mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anna Shea: Geri göndermeler ne güvenli ne de gönüllü

SONRAKİ HABER

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...