28 Ekim 2019 12:43

Kalın: IŞİD en çok İslam’a zarar verdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Kalın, Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyon öncesinde Türkiye ile ABD arasında ordu ve istihbarat düzeyinde temas ve koordinasyon olduğunu söyledi; özellikle de baskının düzenlendiği gece iki ülke arasında yoğun askeri diplomasi yürütüldüğünü belirtti.

Akademik yılın açılış töreni için Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gazetecilere açıklama yapan İbrahim Kalın, IŞİD için “en çok İslam’a zarar vermiş bir kanserdir” tanımı yapan Kalın, “DEAŞ’a karşı mücadelemiz etkin bir şekilde bundan sonra da devam edecek. Özellikle Suriye sahasında, bizim kontrolümüzde olan bölgelerde DEAŞ’ın bir varlık göstermemesi, hiçbir şekilde geri gelmemesi için de çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.

Gine-Bissau Dışişleri Bakanı Suzi Carla Barbosa, Dışişleri Bakanlığında ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'nin Bağdadi'ye yönelik operasyonunda Türkiye'nin stratejik işbirliği ruhuyla hareket ettiğini belirten Çavuşoğlu, Suriye'de devriyelerin nasıl olacağının görüşmesi için Rusya'dan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evyapport işçileri tedirgin: Deprem esnasında limanda olmak istemiyoruz

SONRAKİ HABER

İşçiler işten atılıyor Türk Metal seyrediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...