28 Ekim 2019 12:37

DBP: Kürt sorunu çözülmeden demokrasi sorunu çözülmez

Demokratik Bölgeler Partisi, 5’inci Olağan Genel Kongresi’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi, "Kürt sorununun demokratik çözümü için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 30 Kasım’da yapacağı 5’inci Olağan Genel Kongresi’ne ilişkin DBP Yerel Yönetimler Bürosu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Halide Türkoğlu ve DBP MYK Üyesi Mehmet Şirin Tunç katıldı.

Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, son dönemde Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değindi. Ortadoğu’da Kürt sorunu çözülmeden demokrasi sorununun çözülemeyeceğinin bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Arslan, bugün sadece Kürt siyasi partilerinin antidemokratik uygulamalara maruz kalmadığını muhalif, demokratik, yurtsever tüm kesimlerinin baskı altında olduğunu ifade etti. Bu sorunların çözümü için her alanda demokratik yollarla mücadelelerini yürüteceklerini belirten Arslan, “Her alanda halkımızın öncülüğünü yapmaya, Kürt sorununun demokratik çözümü için sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Halka karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Öğrenciysen hayat zor.”

SONRAKİ HABER

Ekvador, Haiti, Şili, Bolivya ve Honduras'ta sokakların ateşi yüksek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...