28 Ekim 2019 12:24

BES, resmi tatilde angarya çalışma dayatmasını protesto etti

BES Ankara Şubeleri, Gelir İdaresi Başkanlığının 29 Ekim tatilinde çalışanlara fazla mesai yapma çağrısını protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

BES Ankara Şubeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığının 29 Ekim tatilinin başladığı 28 Ekim öğleden sonra için yaptığı fazla mesai çağrısını protesto etti. Resmi tatilde angarya çalışma yaptırılamayacağını söyleyen BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan, yazının geri çekilmemesi halinde yasal işlem başlatacaklarını söyledi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara Şubeleri, 28 Ekim günü yarım gün resmi tatilde vergi dairelerinde fazla mesai yaptırılmasını protesto etti. Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı önünde açıklama yapan BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi dairelerine gönderilen yazı ile 28 Ekim 2019 Pazartesi günü, veznelerin saat 17.00’ye kadar açık bulundurulması ve her an veznelerde çalıştırılmak üzere personelin hazır bulunması gerektiğinin bildirildiğini söyledi. Meydan, dijital ortamların gelişmesine rağmen iş yükünün arttığını, son zamanlarda çıkarılan borç yapılandırma süreçlerinde maliye çalışanlarının hem insani hem fiziki ve moral anlamda yıprandığını belirtti. İdare tarafından çalışma şartları gözetilmediğini belirten Meydan, birim zamanda yapılan iş miktarı arttığı halde yapılandırma dönemlerinde çalışanların hakkı olan fazla çalışma ücretlerinin gündemden çıkarıldığını ifade etti.

"RESMİ TATİLLER İDARİ TASARRUFLA DEĞİŞTİRİLEMEZ"

28 Ekim yarım gün tatilde yapılan çalışma çağrısının haklar yönünden ihlal anlamına geldiğini söyleyen Meydan, “Kanunda öngörüldüğü gibi Cumhuriyet Bayramı 28 Ekim saat 13.00’ te başlar, 29 Ekim’de devam eder ve resmi tatil olarak kanunla düzenlenmiştir. Kanunla düzenlenen ulusal bayramlar idari bir tasarrufla değiştirilemez. 2429 sayılı Ulusal Bayramlar ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun çok açık olmasına rağmen, vergi dairelerinin açık bulundurulması ve vergi dairesi çalışanlarının mesaiye zorlanması tam bir kanun ihlalidir” diye konuştu. Vergi dairelerinin açık bulundurulması ile ilgili yazının geri çekilmesini isteyen Meydan, kamu emekçilerinin hakkının gasbedilmesi halinde yasal girişimde bulunacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kavel direnişinin öncülerinden Hamit Şindi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

“Öğrenciysen hayat zor.”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa