28 Ekim 2019 11:37

Adana Kadın Platformu, üyelerine yönelik şiddeti kınadı

Adana Kadın Platformu, üyelerinden Gamze Aktaş'ın PSAKD Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin'in şiddetine maruz kaldığını açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana Kadın Platformu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) bünyesindeki kadına yönelik şiddet iddialarına tepki gösterdi. Platform, üyelerinden Gamze Aktaş'ın, PSAKD Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin'in şiddetine maruz kaldığını açıkladı.  

İHD Adana Şubesi'nde gerçekleşen basın toplantısında kadınlar nereden geldiğine bakılmadan kadına yönelik şiddetin karşısında oldukları ifade etti. Platform adına basın açıklamasını okuyan Zelal Demiray, Gamze Aktaş'ın İHD ve Kadın Platfromu'na başvurusu sonrası konuyu derlendirdiklerini belirterek Aktaş’ın maruz kaldığı şiddetin aldığı darp raporu ile sabit olduğunu söyledi. Şiddeti meşrulaştırmanın kadınları sindirmek, baskı altına almak, yalnızlaştırmak anlamına geleceğini dile getiren Demiray,  “Unutmayalım ki şiddete karşı sessiz kalmak, ortak tavır almamak başka şiddetleri doğurur. Bu anlamda bizler, kadına yönelen her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor, Gamze Aktaş’a şiddet uygulayan Şükrü Şahin’i kınıyoruz” dedi.

AKTAŞ, RAPOR ALIP ŞİKAYETÇİ OLDU

19 Ağustos’ta 2002 yılında Hacı Bektaş-ı Veli Dergah ziyaretinden dönerken meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 39 kişinin anma töreni sırasında, kazada annesini yitiren Aktaş, PSAKD Adana Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olan Şükrü Şahin tarafından darbedildiğini, küfür ve hakaretlere maruz kaldığını, Şahin tarafından çağrıldığını söylediği güvenlik şube polisleri tarafından gözaltına alınmak istendiğini aktararak rapor alıp savcılığa şikayette bulunmuştu.

"SORUŞTURMA SIRASINDA GÖREVİNE DEVAM ETTİ"

Şükrü Şahin’in, Gamze Aktaş şahsında tüm kadınlardan özür dilemesini istediklerini aktaran Zelal Demiray, "Kurumunuz disiplin kurulu tarafından olay soruşturulmalı ve soruşturma sürecinde Şükrü Şahin’in yetki ve temsiliyeti askıya alınmalıdır" dedi.

Aradan geçen iki ay zarfında taleplerine dair olumlu bir dönüş alamadığını dile getiren Demiray, "PSAKD’den kadın arkadaşlarımız ile yapılan ikinci görüşme sırasında, Şükrü Şahin hakkında kurumun soruşturma yaptığı ve bu soruşturma sonucunda Şükrü Şahin’in aklandığı ifade edilmiştir. Ancak yürütüldüğü idda edilen disiplin soruşturması sürecinde, şiddete uğrayan Gamze Aktaş ile kurumsal bir görüşme yapılmamış, 17 tanıkla görüşüldüğü belirtilmesine rağmen bu tanıklardan sadece 3’ü olayı görenlerden teşekkül etmiş, raporu hazırlayan kişi tarafından da soruşturmanın tamamlanmadığı belirtilmiştir. Üstelik, yürütülen bu soruşturma sırasında Şükrü Şahin dernekteki tüm görevlerine aktif olarak devam etmiştir. Ayrıca bu girişimlerimiz sırasında Şükrü Şahin’in Kadın Platformu'nun aktivistlerine yönelik de tehditkar bir tavır aldığını gözlemlemiş bulunmaktayız" diye konuştu.

ŞAHİN TEHDİT EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Şiddet iddialarına ilişkin görüştüğümüz Şükrü Şahin ise Aktaş’ın kedisine hakaret ve küfür ettiğini iddia etti. Adana Kadın Platformu'nun kendisini dinlemeden böyle bir açıklama yaptığını söyleyen Şahin, Aktaş’ın mezarlıktaki anma ile ilgili "Oraya gelirsen başına geleceklerden ben sorumlu değilim" dediğini aktararak şiddet uyguladığını reddetti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Çatlaklar kavite değildir, doldurulamaz”

SONRAKİ HABER

Birleşik Kamu-İş: Gıda fiyatlarında enflasyon yüzde 36,9

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...