28 Ekim 2019 08:34

Öğrencisini darbettiği öne sürülen beden eğitimi öğretmeni hakkında suç duyurusu

İzmir'de ortaokul öğrencisi E.Ç.'nin babası, beden eğitimi öğretmeni Ş.A.'nın çocuğunu dövdüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 8. sınıf öğrencisi E.Ç.'nin babası Tanju Ç. (40), beden eğitimi öğretmeni Ş.A. hakkında, oğlunu dövdüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattı.

Demirören Haber Ajansı'nın aktardığına göre olay, 25 Ekim'de Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, 8'inci sınıf öğrencisi E.Ç.'nin okul bahçesinde ders yapılırken pet şişeye tekme atması üzerine beden eğitimi öğretmeni Ş.A., tüm öğrencilerden olduğu yere çökmesini istedi. Bu sırada E.Ç. de Ş.A.'ya yakın yere çöktü. E.Ç., öğretmeninin başına yumruk ve vücudunun çeşitli yerlerine de tekme atması üzerine koşarak rehber öğretmenin odasına gitti. Rehber öğretmene durumu anlatırken Ş.A., bu kez odaya gelip tekrar E.Ç.'yi darbetmeye başladı. Öğretmenlerin müdahalesiyle Ş.A. odadan götürüldü. Durumun bildirilmesi üzerine E.Ç.'nin babası Tanju Ç. okula geldi. E.Ç., sınıftan okul çantasını alıp hastaneye gitmek için hazırlandıkları sırada Ş.A. yine yanlarına geldi. Baba Tanju Ç.'ye de saldıran Ş.A., okul aile birliği üyelerinin ve öğretmenlerin müdahalesiyle dışarı çıkarıldı. Baba- oğul, hastaneye giderek, darp raporu aldı.

"ÇOCUĞUM OKULA GİTMEYE KORKAR OLDU"

Olay hakkında konuşan Tanju Ç., "Çocuğum okula gitmeye korkar oldu. Beni arayıp okula gelmemi, çocuğumun darbedildiğini söylediler. Okula gelip polis çağırdığımızda okul müdürü, polislerin çok yoğun olduğu gerekçesiyle gelemediğini söyledi. Böyle saçmalık görmedim" dedi.

"ÇOCUĞUNUZUN KAYDINI SİLDİRECEKSİNİZ" DEMİŞ

E.Ç. de öğretmeninin genel olarak çok sinirli olduğunu ifade ederek "Arkadaşlarım pet şişeyi ayaklarında gezdiriyorlardı, ben de tekme vurdum. Sonra öğretmenimiz hepimize 'Çökün' dedi. Ben de onun dizinin dibine çöktüm. Başıma yumruk attı ve daha sonra da tekmeler savurmaya başladı. Ben de kaçıp rehber öğretmenimizin odasına gittim. Takip edip geldi ve burada da beni dövmeye devam etti. Diğer öğretmenlerimiz araya girip ayırdı. Babamla birlikte okuldan çıkarken 'Bu okulda artık Ş.A. var, çocuğunuzun kaydını sildireceksiniz' diye bağırmaya başladı. Çok korktum" diye konuştu.

Baba Tanju Ç., hastaneden darp raporu aldıktan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, öğretmen Ş.A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünce olayla ilgili inceleme başlatıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÖSYM: Sınavlardan kâr etmiyoruz, maliyetine yapıyoruz

SONRAKİ HABER

AB, Brexit'i 31 Ocak 2020'ye kadar ertelemeyi kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...