28 Ekim 2019 03:33

Beşiktaş, Galatasaray'ı 1-0 yendi

Beşiktaş evinde karşı karşıya geldiği Galatasaray'ı, Umut Nayir'in golüyle 1-0 mağlup etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Süper Lig'in 9. haftasında oynanan derbide Beşiktaş, konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi. Beşiktaş puanını 12'ye yükselterek 8. sıraya yükseldi. Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray ise 13 puanla 7. sırada kaldı. Bu sonuçla Beşiktaş, Süper Lig'de Galatasaray'ı konuk ettiği son üç maçı gol yemeden kazandı. Galatasaray, ligde rakiplerine karşı oynadığı son 10 deplasman maçını da kazanamadı ve 5 gol atabildi.

Beşiktaş'ta Adem Ljajic maça yedek kulübesinde başladı, Galatasaray'da oğlu ameliyat olan Ryan Donk forma giyemedi. Galatasaray'ın yıldızı Falcao da kadroya alınmadı. İlk yarı golsüz sona erdi. Beşiktaş 69. dakikada Umut Nayir'in golüyle galibiyeti elde etti.

Siyah beyazlılarda sarı kart gören Caner Erkin, önümüzdeki maç için cezalı duruma düştü. Erkin, Antalyaspor maçında forma giyemeyecek.

ABDULLAH AVCI: BU GALİBİYET İVME KAZANDIRACAK

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maç sonrası açıklamasında oyuncuları kutladı. Avcı şunları söyledi:

"Beşiktaş formasını kimin giydiği önemli değil. Ben Beşiktaş’a gelme kararını verirken bu taraftar, bu baskılı oyun beni çok heyecanlandırdı. Bugün mesajları aldım. El ele tutuşmuş, beraber hareket eden ve hiçbir zaman mücadeleden kaçmayan bir takımdık. Rakipten 7 kilometre fazla koşmak kolay bir şey değil. Oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum, yeni yönetime de hayırlı olsun. Biz zaten tekrar yarışın içinde olacaktık. Ama bu galibiyet bize ivme kazandıracak, bunun mutluluğunu yaşayacağız. Tabii ki eleştiri olacak ama sezon başından beri yaşadığımız talihsizlikler de var; sakatlıklar, cezalılar… Hayat her gün yenileniyor, bize de bugün yenilendi. taraftar bize bu gücü verdikçe bu takım hep böyle oynayacak. Bugün, Beşiktaş taraftarlarına güzel derbi anısı olarak kalsın." (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Soma'da maden işçilerini taşıyan servis midibüsü ile kamyon çarpıştı: 26 yaralı

SONRAKİ HABER

Arjantin'in yeni devlet başkanı Alberto Fernandez oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...