26 Ekim 2019 17:16

İHD, Suriye operasyonu ile başlayan gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterdi

İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi, Suriye operasyonu ile birlikte emek ve demokrasi güçlerine dönük başlatılan gözaltı ve tutuklama furyasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi, son günlerde artan ev baskınları ve gözaltılara ilişkin şube binasında bir basın açıklaması düzenledi. Emek Demokrasi Platformu bileşeni kurum temsilcilerinin de katıldığı açıklamayı İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi İlhan Kılınç okudu. Kılınç, tüm baskı uygulamalarına karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

‘BARIŞ SAVUNUCULARI BASKI ALTINDA’

Kılınç, 9 Ekim’de Suriye’ye dönük operasyon neticesinde ülke içinde ve sınır ötesinde yaşanan hak ihlalleri ve barış savunucularının maruz kaldığı baskılara değindi. Kılınç, HDP’ye uygulanan baskıların kabul edilemez olduğunu belirterek, “HDP Mersin İl Örgütü’nün olduğu bina girişleri tüm gün neredeyse polis ablukası altında tutulmaktadır. Partinin dışarıda yapacağı herhangi bir etkinlik öncesi, insanların parti binasına girmesine veya partiden çıkmasına fiziksel olarak engel olunmaktadır. Parti kapatmaya son vermek ile övünen iktidar, resmi olmasa da adeta HDP binalarına girişi imkansız hale getirmek istemektedir” dedi.

Açıklamada 24 Ekim’de Devrimci Parti il binasına yapılan polis baskınına ve üyelerine dönük gözaltı ve ev baskınlarına değinen Kılınç, parti binasının kullanılamaz hale getirildiğini dile getirdi. Kılınç, “Partililerin derneğimize yaptığı başvuru neticesinde, kendileri ile beraber oluşturduğumuz bir heyet ile beraber il binalarına gittik. Yaptığımız gözlem neticesinde dernek binasının çelik kapısının kullanılamaz halde olduğunu tespit ettik. Parti binasında bulunan eşyaların neredeyse tamamı dağıtılarak ve yerlere atılarak arama yapılmıştı. Ayrıca parti mensuplarının verdiği beyana göre duvarlara astıkları, anısına saygı duydukları demokrasi ve özgürlük kahramanlarının fotoğraflarının olduğu tablolar yerinden sökülüp alınmış durumdaydı. Bunun yanı sıra kitaplıklardaki çok sayıdaki kitap ve partililerin not defteri de alınmıştı” diye konuştu.

Kılınç son olarak Türkiye’deki tüm muhalif kesimlerin kriminalize edilmeye çalışıldığını ve bu tutumun kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç Akademisi, Nazilere dava açmaya hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

İHD, hasta hakları gününde hasta tutuklulara dikkat çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...