26 Ekim 2019 12:34

Gerçeklerden vazgeçmeyeceğiz: Emre Orman gazetecidir

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Gazeteci Emre Orman için İHD İstanbul Şubesinde basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gazeteci Emre Orman, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek  tutuklanmasını karşı meslektaşları İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesinde basın açıklaması düzenledi. Meslektaşları, Türkiye’de gazetecilik yapmanın zorluklarına dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri basın toplantısında Emre Orman’ın derhal serbest bırakılmasını istedi. Açıklamaya, Cumartesi insanları, CHP Milletvekili Ali Şeker, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy, Musa Piroğlu destek verdi.

'OYNADIĞI OYUNUN EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ ALIP DOSYAYA KOYMUŞLAR'

Emre Orman’ın avukatı Kerem Karakurt hukuki süreci aktararak, suçlamaların 2017-2018 yıllarına ait sosyal medya paylaşımları olduğuna dikkat çekti. “Bize çok basit bir fezleke gösterildi. Ancak ertesi gün mevzunun daha büyük olduğunu gördük. Savunma hakkımızı kısıtladılar” diyen Karakurt, sosyal medyada oynadığı bir oyunun ekran görüntüsünün alınarak “terör örgütü propagandası” suçunun ileri sürüldüğünü söyledi. Karakurt, “Bir haber yapılıyor ve Emre paylaşıyor. Kendine ait sözler değil ancak tutuklama gerekçesi olarak dosyaya konuyor” diye konuştu.

'HİÇ BİR BASKI BASINI VE HALKI SUSTURMAYACAK'

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ise tutuklanma gerekçelerinin komik olduğunu belirterek, “Yargı bu iktidarın talimatları doğrultusunda karar veriyor. Ama şunu herkes bilsin ki ne basın emekçileri ne de toplumsal muhalefet asla susmayacak. Hiçbir baskı ne basını ne de halkı susturmayacak” dedi.

'EMRE ORMAN GAZETECİDİR'

Basın metnini okuyan Gazeteci Buse Söğütlü “Emre’nin tutukluluğunu ne de gazetecilerin mahkum edilmeye çalışıldığı baskı, tehdit ve sansür koşullarını kabul ediyoruz” dedi. Söğüğtlü, “Hapishanelerin tutuklu gazetecilerle dolu olduğu Türkiye'de, biz özgür basın çalışanları olarak bir meslektaşımızın daha sessiz sedasız tutuklanmasını kabul etmediğimiz için sesimizi en geniş çevreye duyurmak istedik. Halkın bilgi edinme ve haber alma hakkı için çalışan arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

'GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Özgür basının susturulamayacağını vurgulayan Söğütlü “Gazeteciler olarak yaşanan hak ihlallerine karşı sözümüzü söylemeye ve halktan gizlenmeye çalışılan gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Gerek haber takibi sırasında yaşadığımız polis şiddetine gerekse de haberlerimiz gerekçe gösterilerek hakkımızda açılan davalara karşı bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT sorusuna yanıtı: 50 yaşında emeklilik mi olur?

SONRAKİ HABER

İngiltere'de tırda 39 ceset bulunmasıyla ilgili 1 kişi daha gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...