26 Ekim 2019 12:05

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Ders almak yerine intikam peşindeler

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Kars’ta partisinin il örgütü 2’nci Olağan Kongresinde konuştu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Partisinin Kars İl Örgütü, 2’nci Olağan Kongresine katılan Sezai Temelli burada gündeme dair konuşma yaptı. HDP’ye yönelik baskılara değinen Temelli, Meclisi boykot kararlarını da hatırlatarak, “Saray’ın ihtiyaçlarını gideren bir kurum haline dönüşmüş. Bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi. Türkiye halklarına çağrı da yapan Temelli, “Herkesi Meclise davet ediyoruz, buyurun gelin. Milletvekillerinin odaları orada gidin sorun. Ne yaptın benim için? Toplum için ne yaptın? Bu hesap sorma hakkı halkındır, halk hesap sormalıdır” dedi.

Kayyumlara dikkat çeken Temelli şunları söyledi: “31 Mart yerel seçimlerine giderken kayyımları süpürüp atacağız dedik, süpürüp attık. Ülkeyi bu utançtan kurtaracağız dedik, kurtardık. Kazandığımız belediyelerde de başka partilerin kazandığı belediyelerde de aslında demokrasi adına önemli bir adım atılmasını sağladık. Önemli bir stratejiyi ortaya koyduk. Bundan bütün Türkiye’nin ders alması gerekiyordu. En başta da AKP-MHP blokunun, en başta da Erdoğan rejiminin ders alması gerekiyordu. Ders aldılar mı? Hayır, tam tersine ders almak yerine intikam almak peşinde koştular. Bu kayyım rejiminden, kayyım utancından kurtulmanın Türkiye demokrasisi adına ne kadar önemli olduğunu ve bu konuda ne tür adımlar atılacağını düşünmek yerine HDP’ye adeta savaş açtılar.”  Temelli, “Binlerce HDP’linin tutsak edilmesinin yegane nedeni, bu rejimin yönetememe halidir” dedi.

‘IŞİD’İ DURDURAN KOBANİ’

Kuzey Suriye’ye yönelik yapılan askeri harekata tepki gösteren Temelli, “4 yıl önce o tacizi kimler yapıyordu. O güney sınırından gelen saldırıların müsebbibi kimdi? Dilleri varmıyor ama ben söyleyeyim IŞİD’di. Sınır elek haline dönmüştü, sınırdan gidip gelen IŞİD’lilerin sayısı belli değildi. Bu Suruç Katliamı nasıl oldu, Diyarbakır Katliamı nasıl oldu? Ankara 10 Ekim Gar Katliamı nasıl oldu? Türkiye’de IŞİD’liler ağırlanıyor tedavi görüyor. Türkiye’de IŞİD’liler gelip gidiyor, tedavi oluyorlar, kol kola fotoğraf çektiriyorlar sonra IŞİD’i durduran, dünyayı bu felaketten kurtaran Suriye’nin Kuzey Doğusu Kobanê yani Rojava suçlanıyor” ifadelerini kullandı. “Suriye sınırımızda bir ‘terör koridoru’ yok Kürt düşmanlığından beslenen bir iktidar var” diyen Temelli, çözüm için Abdullah Öcalan’la görüşme çağrısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İlk insanların nasıl evrimleştiğini anlamamızı sağlayan oyun: Ancestors

SONRAKİ HABER

Buca Çarşı pazar yeri sorunlarla açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...