26 Ekim 2019 08:02

Didim’de kamu arazilerinin hukuka aykırı şekilde imara açılması yargıya taşındı

Didim Sivil Gelişim Platformu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 1280 parsel kamu arazisini hukuka aykırı şekilde imara açmasını yargıya taşıdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Didim Sivil Gelişim Platformu, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 1280 parsel arazi için hukuka aykırı şekilde imar planı hazırlamasına tepki gösterdi. Daha temiz ve daha güveli bir çevrede yaşamak istediklerini söyleyen platform üyeleri, Didim Adliyesi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra imar planları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Filiz Hekimoğlu “Halkın beklentisi çok sade ve basittir. İçinde yaşadığımız kentsel çevrenin sağlıklı bir biçimde kanunlara uygun olarak gelişimini kentimize ait kamu kaynaklarının ise kanunlar çerçevesinde ve bilimin ön gördüğü esaslar dahilinde değerlendirilmesini beklemekteyiz” dedi.

Kamu arazilerinin parsel parsel imara açılarak özel şirketlere rant aktarıldığını söyleyen Hekimoğlu, “İmar planları, kamu yararı gözetilerek yapılmalıdır. Özelleştirme İdaresinin kentimizin mevcut plan kararları ile uyumlu olmayan, kanunun ön gördüğü büyüklükte park gibi sosyal donatı alanları ihtiyaçlarını göz ardı ederek plan yapması hatalıdır” ifadelerini kullandı. (Didim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk GİK üyeliğinden istifa etti

SONRAKİ HABER

İsveç'te 14 yıldır çalışmadan maaş alan bankamatik memuruna hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...