26 Ekim 2019 07:40

Hulusi Akar: 150 saat sonunda durumu değerlendireceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Soçi mutabakatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği'nde gazetecilerle bir araya geldi, soruları yanıtlayıp açıklamalarda bulundu.

Soçi mutabakatına ilişkin açıklamalarda bulunan Akar, “30 kilometre güneye doğru, oradaki teröristleri, YPG'yi çıkaracaklar. Saat konusunda da Ruslarla anlaştık, 150 saat dedik. 29 Ekim saat 18.00'de bitiyor. O zamana kadar olayları yakinen takip ediyoruz. Ondan sonraki durumu tekrar değerlendirip gereğini yapacağız” dedi.

Soçi'deki mutabakatla ilgili sahadaki uygulamanın sorulması üzerine de “Gayet normal, planlandığı gibi gidiyor” karşılığını verdi.

RUSYA: ABD SURİYE'NİN KUZEYDOĞUSUNDA PETROL ÇIKARIYOR

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşekov, ABD'nin Suriye'nin Deyrizor bölgesinde petrol çıkardığını ileri sürdü. Basın toplantısı düzenleyen Konaşenkov, ABD'li resmi kuruluşların, Suriye’nin Deyrizor bölgesinde petrol çıkardığını ve petrolden ayda 30 milyon dolardan fazla gelir sağladığını ileri sürdü.

ABD'nin petrol kaçakçılığı yaptığını iddia eden Konaşenkov, “Suriye kaçak petrolünün varil fiyatı dikkate alındığında, Amerikan resmi kuruluşlarının yürüttüğü bu 'temiz işin' aylık kazancı 30 milyon doları aşıyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de iş cinayeti: Asansörde sıkışan Suriyeli işçi öldü

SONRAKİ HABER

Yargıtay, karısına “cimri” davranan erkeğin ekonomik şiddet uyguladığını söyledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...