25 Ekim 2019 17:34

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri metal işçilerine yönelik müdahaleyi kınadı

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi işçilere yönelik polis müdahalesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

4 aydır maaşlarını alamayan ve seslerini duyurmak için Ankara’ya yürümek isteyen DİSK Birleşik Metal İş üyesi metal işçilerine yönelik polis engeline Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri tepki gösterdi.

Adalar Migros önünde bir araya gelen Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri, "Entil, Hapalki ve Tarkon işçileri haklarını alana ve mağduriyetleri giderilene kadar bu adaletsizliğin takipçisi olacağız" dedi.

"ZENGİNLERE PARA BULANLAR İŞÇİLERE GELİNCE YOK DİYOR"

Emek ve demokrasi güçleri adına KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan basın açıklaması yaptı. Türkiye’de hakkını aramanın biber gazı, polis şiddeti ve anayasal hakkını kullanmamak olduğunu kaydeden Alkan, "İşçi arkadaşlar şu anda Ankara yollarında. Buradan Eskişehir kamuoyuna sesleniyoruz: Bu ülkede zenginlere para bulanlar işçilere gelince 'yok' diyor" diye konuştu. Eskişehirlilere seslenen Alkan, "Sıra bir gün mutlaka sizlerde gelecek. Sendikal bürokrasiyi bir kenara bırakıp gün birlik olma günüdür. Bugün Birleşik Metal’e uygulanan muamele tüm işçi sınıfına uygulanmaktadır. Tüm sendikaları, emekten yana güçleri; işçilerin hak mücadelesinde dayanışmaya, birlikte yürümeye çağırıyoruz" dedi.

Maaşlarını alamayan işçilerin okula giden çocuklarına harçlık bile veremediğini belirten Alkan, "Babalar işsiz, çocuklar aç kalmasın. Fabrikalar kapanmasın" sloganıyla başlatılan Ankara yürüyüşünün 2. gününde işçilerin, polis tarafından Ankara yolunda durduğunu kaydetti. Alkan, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Eskişehir’de aylardır ücretleri ve kıdemleri ödenmeyen, açlık ve işsizlikle mağdur edilen Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve direnişçi metal işçileri yine, yeniden yollarda. Ankara’ya yürüyüşü 2 gündür devam ediyor. Entil, Hapalki ve Tarkon işçileriyle birlikte haklarımızı alana ve mağduriyetlerimiz giderilene kadar bu adaletsizliğin takipçisi olacağız." (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan'daki protestoları Gazeteci Hediye Levent'le değerlendirdik

SONRAKİ HABER

İtalya'da belediye işçileri greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa