25 Ekim 2019 16:27

"Bir fidan da sen ol" kampanyasına İZELMAN emekçilerinden destek

İzmir’de yanan ormanlarla ilgili başlatılan kampanya kapsamında toplanan paralar İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir’de yanan ormanlarla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesinin başlattığı, İZELMAN çalışanları başta olmak üzere İZELMAN Genel müdürlüğü, yönetim kurulu üyeleri, Genel İş 1 ve 3 No'lu şube ile işyeri temsilcilerinin öncülük ettiği 6500 Genel İş üyesinin destek olduğu kampanya için toplanan paralar İBB yetkililerine verildi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliğinde, İZELMAN Genel Müdürü Burak Ersen ile Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akyarlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın katılımıyla kampanya için basın toplantısı düzenlendi. Açıklamayı ise Genel İş 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral okudu.

"İZMİR’İ TEKRAR YEŞİLE BOYUYORUZ"

Saral, geçtiğimiz Ağustos ayında Tırazlı mevkiinde başlayıp Menderes, Seferihisar, Sarnıç ve Urla’ya kadar sirayet eden büyük bir orman yangınının sonucunda 6500 hektar orman alanı için başlatılan kampanyaya ilişkin yaptığı konuşmada, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı orman kampanyasına ilk hassasiyeti DİSK Genel İş Sendikası İzmir 1 ve 3 No'lu şubeler ile İZELMAN şirketimizin ortaklaştırdığı; yeşerteceğimiz orman kampanyasına örgütlü olduğumuz üyelerimizle birlikte aşımızdan, ekmeğimizden artırarak çocuklarımıza yaşanabilecek bir gelecek bırakıyoruz. İzmir’i tekrar yeşile boyuyoruz diye yola çıktık” dedi.

YAKLAŞIK 103 BİN TL DESTEK

Başlatılan kampanyada 6500 hektar orman alanının 6500 DİSK Genel İş üyesi, İZELMAN çalışanları ile birlikte yaklaşık 102 bin 31 TL topladıklarını söyleyen Saral,  “Biz çocuklarımıza yine yeniden yaşanabilir bir gelecek bırakacağız düşüncesi ile yaşanabilir bir dünya için bir fidanda senden olsun kampanyasına İzelman emekçisi ile beraber katılım sağlayıp ormanlarımız tekrar yeşerteceğiz. Doymaz kar hırsı bürünmüşlere inat biz emekçiler nerede olursa olsun doğanın talanına, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, iklim değişikliği yaratan politikalara karşı duracağız İzmir'in akciğerlerine bir nefes olacağız” diye konuştu.

"YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinin yanında yaşam alanlarına dönük mücadeleyi de savunacaklarını belirten Saral, “Bu bağlamda sendikal bilinç çerçevesinde bir fidan da sen ol kampanyamıza destek sunan tüm DİSK/ Genel İş üyelerimize İZELMAN emekçilerine teşekkürü bir borç biliyoruz. Umudu aşılamak ve yaşanabilir bir dünya için bitmeyen inadımız ile mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından söz alan İZELMAN Genel Müdürü Burak Ersen, yaklaşık bir buçuk ay önce bu kampanyayı şirket bünyelerinde başlattıklarını hatırlatarak, “İzmir genelindeki diğer şirketlere de örnek teşkil etmeli” diye konuşurken, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akyarlı da “Burası umudun ve güvenin ortamı. İnsanlığın geleceğinin teminatı işçi sınıfıdır” dedi.

"BİRLEŞİK METAL İŞ ÜYELERİNİN YANINDAYIZ"

Öte yandan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise önceki gün Birleşik Metal İş Sendikasının Ankara’ya başlattığı yürüyüşün baskılanması ve işçilerin gözaltına alınmasını kınayarak, “İşçi sınıfı mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Yapılan baskıları protesto ediyor üyelerimizin yanında olduğumuzu söylüyoruz” diye ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Altın Portakal Film Festivali yarın başlıyor

SONRAKİ HABER

Alkollü sürücünün çarptığı baba oğul yaşam mücadelesi veriyor, sürücü ise serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...