25 Ekim 2019 15:52

İzmir'de kamu emekçilerinin uluslararası sendikal faaliyetine pasaport engeli

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç ve Şube Kadın Sekreteri Dilek Kanlıbaş Demir, Alman Öğretmen Sendikasının davet ettiği etkinliğe pasaport engeli nedeniyle katılamadı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç ve Şube Kadın Sekreteri Dilek Kanlıbaş Demir, Alman Öğretmen Sendikasının (GEW) davet ettiği uluslararası sendikal faaliyetlerin tartışılacağı programa, pasaportlarına konulan şerh nedeniyle katılamadı. Olaya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Başkan Kılıç, "İhracımızın ardından uygulanan bu hukuksuzluğu da kınıyoruz" dedi.

Eğitim Sen 2 No’lu Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, “Alman Öğretmen Sendikası (GEW) ve bağlı konfederasyonu, uluslararası sendikal faaliyetleri karşılaştırma, iş güvencesi ve sendikal mücadeleyi değerlendirme, uluslararası sendikal dayanışmayı sağlama başlıklarında görüş alışverişinde bulunma, Almanya’daki öğretmen sendikaları ve bağlı konfederasyonları ziyaret etme, planlanan toplantılara katılmak için 27 Ekim-3 Kasım tarihlerinde Almanya’ya davet edildik. Davetiyeler ve uçak biletleri çağrıcılar tarafından alındı, ancak pasaportlarımıza konulan şerh nedeniyle bu uluslararası sendikal faaliyete katılamadık" dedi.

"SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ DE KISITLANDI"

Sendikal faaliyetlerinin ülke içinde engellediği yetmiyormuş gibi bir de uluslararası alanda engellendiğini ifade eden Kılıç, "Bu daveti sevinçle karşıladık ancak pasaportlarımızda bir şerh olduğunu öğrenmiş olduk, davet ettiklerinde başvurduğumuz zaman ve bu şerhin kalkması için İzmir Valiliğine gittik ve durumu anlattık. Günlerce beklememize rağmen cevap gelmedi. Daha sonra ise, ‘sizin pasaport şerhiniz var, çünkü siz ihraç edilmişsiniz’ bu kapsamda sizin pasaportlarınıza set koymuşuz' dediler" diyerek konuya ilişkin iki yönlü değerlendirmelerde bulundu.

Kılıç, "Birincisi seyahat özgürlüğümüz kısıtlandı, ikincisi de bizim sendikal faaliyetlerimizi hem ülke içinde hem de uluslararası alanda sendika faaliyetlerimizi sürdürmemiz engellenmiş oldu" dedi ve ekledi: "Sonuç olarak bu yasa bu şerhi koyan her kimse bu haklarımızı bir kez daha çiğnemiştir. Bizim sendikal faaliyetlerimizi, seyahat özgürlüğümüz, seçme seçilme hakkımız, özel sektörde çalışma hakkımız engellemesini kınıyoruz ve bunu hukuksuzluk olarak görüyoruz" (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci İdris Yılmaz hakkında tahliye kararı

SONRAKİ HABER

Tayeks’te işçiler kötü koşullara karşı sendikalaşma mücadelesi veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...