25 Ekim 2019 10:16

Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformundan eyleme çağrı

Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu, Samsun Belediyesi'nin peşpeşe yaptığı zamların geri alınması talebiyle başlattıkları imza standı çalışmalarını sürdürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu, Samsun Belediyesinin peşpeşe yaptığı zamların geri alınması talebiyle başlattıkları çalışmalarını sürdürüyor. Çiftlik Süleymaniye geçidinde imza standı açan platform üyeleri bildiriler dağıttı, 31 Ekim'de yapılacak basın açıklamasına çağrı yaptı.

Platform sözcüsü Emekli Sen Şube Başkanı Tacettin Aydın yaptığı açıklamada, Haziran 2019’dan itibaren kentte suyun fiyatına yapılan yüzde 25 ve okuma bedeline yapılan yüzde 50 zam hatırlatarak, Samsun'da işçi ve emekçilerin diğer illere göre en yüksek su bedelini ödemek zorunda kaldığını belirtti. Emeklilerin, işsizlerin, asgari ücretle çalışanların ve dar gelirli yurttaşların daha da yoksullaştığına dikkat çeken Aydın, "AKP’li belediye seçimlerden önce halka şirin görünerek oylarını almak için suda yüzde 15 indirim yapmıştı. Seçimden hemen sonra yapmış olduğu bu fahiş zamlar iktidar belediyesinin ne kadar ikiyüzlü olduğunu göstermiştir. Samsun Büyükşehir Belediyesi zamdan başka bir şey bilmediğini halkın ihtiyaçlarını karşılayacak hiçbir şey yapmayarak gerçek yüzünü göstermiştir" dedi.

Zamların kabul edilemez olduğunu belirten Aydın, AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in halkın itirazlarını dikkate almamasını eleştirdi. Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu zamların geri alınması talebiyle 31 Ekim’de saat 12.30'da Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelecek ve topladıkları imzaları teslim edecek. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş'ten vergi düzenlemesi talebi: Asgari ücretten alınan vergi kaldırılmalı

SONRAKİ HABER

ABD'de Trump döneminde 1500'den fazla mülteci çocuk ailelesinden koparıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...