25 Ekim 2019 09:10

Emek Geçliğinden çağrı: Geleceğimiz için birleşmek ve mücadele etmek zorundayız

Emek Gençliği dünyanın farklı ülkelerinde işçi ve emekçilerin mücadelelerine vurgu yaparak dünya ve Türkiye gençliğine birleşme ve örgütlenme çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dünyanın farklı ülkelerinde işçi ve emekçilerin talepleri için sokakta olmasına ilişkin açıklama yapan Emek Gençliği, emperyalist kapitalist sistemin, siyasal ve ekonomik faturayı dünya gençliğine kesmek istediğine vurgu yaparak, “Geleceğimizi kazanmak için bugün birleşmek, mücadele etmek ve örgütlenmek zorundayız” dedi.

Emek Gençliği tarafından, Latin Amerika’dan, Ortadoğu’ya, Asya ve Afrika kıtalarında bulunan ülkelerde yapılan eylemler hatırlatıldı. Açıklamada şunlar belirtildi: “Halk sokaklarda; ekonomik krizin yüklerini ödememek için direniyor. ‘OHAL’, ‘kemer sıkma’, ‘vergilere zam’, ‘elektrik, su doğal gaza zam’, ‘yüksek genç işsizlik’, ‘paralı eğitim’, ‘patronların borcuna af’, ‘antidemokratik politika’... Tüm bunlar Türkiyeli gençlerin yabancı olduğu politikalar değil! Bizler de giderek derinleşen ve yaşamımızdaki etkileri ağırlaşan bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız.”

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Emperyalist kapitalist sistem dünyanın dört bir yanında gençliğin bugününü yaşanmaz yarınını belirsiz hale getirmeye devam ettiğine dikkat çeken Emek Gençliği açıklamasında dayanışma ve mücadele çağrısı yaparak, şu görüşlere yer verdi: “Yaşanan ekonomik krizlerin faturası hep dünya gençliğinin geleceğine kesiliyor. Geleceğimizi kazanmak için bugün birleşmek, mücadele etmek ve örgütlenmek zorundayız. Kapitalistlerin karşısında gençliğin elde ettiği her bir kazanım biz Türkiyeli gençlerin de kazanımıdır. Bu nedenle Şili’den, Lübnan’a, Ekvador’a, Irak’a, Azeybaycan’a kadar ayakta olan, bu sistemin dayattıklarına itiraz eden genç kardeşlerimizin yanındayız! Emek Gençliği olarak günlerdir sokaklarda olan, lise ve üniversitelerinde eylemde olan tüm genç arkadaşlarımızın mücadelelerini selamlıyor; Türkiye gençliğini de kendi geleceğini kazanmak üzere birleşmeye, mücadele etmeye ve örgütlenmeye çağırıyoruz.” (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'nın NATO'ya sunduğu "güvenli bölge" önerisi karşılık bulmadı

SONRAKİ HABER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...