25 Ekim 2019 06:58

Google, işçilerinin toplantılarını takip eden casus yazılım mı geliştirdi?

Google çalışanları, şirketin yeni bir casus yazılım geliştirerek, çalışanların örgütlenmesini engellemek üzere kullandığından şüpheleniyor.

Görsel: mockuper.net

Paylaş

Google’ın çalışanların çok sayıda insandan oluşan toplantılar planladığını tespit edebilen dahili kullanım için bir araç geliştirdiği iddia edildi. Google çalışanları yeni geliştirilen aracın işçilerin örgütlenmesini caydırmak için kullanılan bir çeşit casus yazılım olduğundan şüpheleniyor.

Bloomberg'ün haberine göre, çalışanlar tarafından yapılan toplantı isteklerini izlemek için Google tarafından geliştirilen bir tarayıcı aracı, arama devinin kendi içinde tartışmalara yol açtı. Araç, çalışanların çok sayıda insanın dahil olduğu toplantılar düzenlediğini tespit edebiliyor. Google çalışanları, tüm çalışanların bilgisayarlarında çalışan Chrome tarayıcısına kurulmak üzere tasarlanan yazılımların, şirketin çalışan aktivizmini izlemek ve caydırmak için kullanmayı planladığı bir tür gözetleme aracı olduğunu iddia ediyor.

Bir Google temsilcisi, spam artışına yanıt olarak uzantıyı geliştirdiğini söyledi. Temsilci, uzantının kullanıcıların toplantılar oluşturmasını engellemediğini ve tetiklendiğinde kişisel bilgileri toplamadığını savunuyor.

Şirket geçtiğimiz yıl, mobbing ve cinsel taciz iddialarıyla gündeme gelmiş ve tüm dünyadaki Google çalışanları örgütlenerek tacize karşı yürüyüş gerçekleştirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’dan kayyum tepkisi: İktidar meşru değildir

SONRAKİ HABER

2018’de tasarruf oranı yüzde 13,9’a geriledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...