24 Ekim 2019 19:14

Sezgin Tanrıkulu, partisinin Suriye operasyonu tutumunu eleştirdi

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partisinin Suriye-Irak tezkeresine onay vermesini eleştirdi ve "Harekatta gelinen noktada CHP kaybetti, Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün düzenlenen basına kapalı grup toplantısında partisinin Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyona yönelik tavrını eleştirdi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, CHP’nin sosyal demokrat bir parti olarak barıştan yana olması gerektiğini kaydeden Tanrıkulu’nun, Suriye-Irak tezkeresine CHP’nin ‘evet’ demesinin yanlış olduğunu söylediği belirtildi.

Tanrıkulu’nun, Suriye’ye yapılan harekatta gelinen noktada Türkiye’nin ve CHP’nin kaybettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise kazandığını dile getirdiği öğrenildi.

HDP’li belediye başkanlarının görevden alınmasına CHP’nin daha fazla tepki göstermesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu’nun bu konuda komisyon kurma önerisinde bulunduğu belirtildi.

CHP’nin kapalı grup toplantısının ardından Meclis kulisine gelen Tanrıkulu’nu, konuşması dolayısıyla bazı CHP’li milletvekilleri tebrik etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’deki gelişmeler Kürt sorununa yaklaşımı da değiştirecek

SONRAKİ HABER

Gazeteciler Meltem Oktay ve Uğur Akgül tahliye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...