24 Ekim 2019 17:21

Stoltenberg: Suriye'de siyasi çözüm çabalarının artırılması konusunda mutabık kaldık

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Suriye konusunda açık ve dürüst bir tartışma yürüttük. Siyasi çözüm çabalarının artırılması konusunda mutabık kaldık" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak üyelerinin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın doğusuna düzenlediği operasyon sonrası yaptıkları toplantıda "açık ve dürüst" bir tartışma yürüttüklerini ve "geleceğe" odaklanarak siyasi çözümü desteklediklerini söyledi.

Stoltenberg, Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısının birinci gününün ilk oturumlarının ardından basın toplantısı düzenledi.

Anadolu Ajansının aktardığına göre Suriye konusunda NATO üyeleri arasında farklı görüşler bulunduğuna dikkati çeken Stoltenberg, bunun bir ilk olmadığını, ittifakın daha önce de görüş ayrılıklarının üstesinden gelebildiğini ifade etti.

Stoltenberg, "Suriye konusunda açık ve dürüst bir tartışma yürüttük. Tüm müttefikler geleceğe odaklandı. Son gelişmeler ışığında şiddet önemli düzeyde azaldı. Bu temel üzerinde Suriye'de siyasi çözüm çabalarının artırılması konusunda mutabık kaldık" diye konuştu.

NATO müttefiklerinin Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri olduğunu da kabul ettiğine dikkati çeken Stoltenberg, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için daha fazla uluslararası sorumluluk alınması gerektiğini söyledi.

Stoltenberg, müttefiklerin aynı zamanda bölgedeki operasyon ve misyonlarına ilişkin taahhütlerini yerine getirme ve terör örgütü DEAŞ'a karşı elde edilen kazanımları koruma konusunda hemfikir olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen’den dayanıklı olmayan binada eğitime tepki: Felaket değil, cinayet olur

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Mazlum denilen şahsı ABD'nin bize teslim etmesi lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...