24 Ekim 2019 15:29

Trump: Petrol sahalarını Kürt güçlerin yardımıyla aldık

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki petrol sahalarını Kürt güçlerin yardımıyla aldıklarını belirterek, "IŞİD'in buralarda yeniden yapılanmasına izin vermeyeceğiz'' dedi.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki petrol sahalarını Kürt güçlerin yardımıyla aldıklarını belirterek, "IŞİD'in buralarda yeniden yapılanmasına izin vermeyeceğiz'' açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump paylaşımında “Dün Türkiye ve Kürtlerle ilgili yaptığım konuşmamda bahsettiğim petrol sahaları, Kürtlere yaptığımız yardım ile geri alana kadar IŞİD tarafından yönetiliyordu. IŞİD’in buralardan yeniden canlanmasına ve bu alanlara sahip olmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

​SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani ile görüştüğünü belirten Trump, "General Mazlum ile konuşmamdan büyük keyif aldım. O, yaptıklarımızdan dolayı bizi takdir etti, ben de Kürtlerin yaptıklarını takdir ettim. Belki de Kürtlerin petrol bölgelerine yönelme zamanı gelmiştir'' şeklinde konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fethi Gürer: Emeklilikte yaşa takılanların sorununun kökten çözülmesi şart

SONRAKİ HABER

BMC'de iş kazası: 1 işçi ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...