24 Ekim 2019 13:29

Manisa'da eski nişanlısının kızını ve arkadaşını bıçaklayan sanığa 37 yıl ceza

Murat Aydoğdu tarafından tehdit edilen M.L.'nin kızı ve onun arkadaşı, Aydoğdu tarafından bıçaklanmıştı. Bugün görülen karar duruşmasında sanık 37 yıl hapis cezası aldı.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eylem DEMİRHAN
MANİSA

Eski nişanlısı tarafından tehdit edildiği için polise başvurarak koruma isteyen M. L.'ye koruma verilmemiş; M. L.’nin kızı, kızının arkadaşı ve komşuları, eski nişanlısı Murat Aydoğdu tarafından bıçaklanmıştı. Mart ayında yaşanan olay sonrası tutuklan Murat Aydoğdu'nun Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasında bugün karar verildi. Sanık toplam 37 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmada konuşan Murat Aydoğdu’nun avukatı, sanığın askeri geçmişini öne sürerek “Müvekkilim geçmişi olan, geçmişinde vatana millete hizmet eden, askeri hayatından dolayı çok sorunlar yaşayan biridir. Çok fazla suç görmüştür” diyerek olayın anlık bir cinnet suçu olduğunu ileri sürdü.

Daha önce de Murat Aydoğdu, M. L.’ye birçok kez saldırıda bulunmuş; M.L. ise koruma talep etmişti ancak koruma alamamıştı. Uzaklaştırma kararına rağmen Aydoğdu, M.L.’ye yönelik saldırılarını sürdürürken, polisler Aydoğdu hakkında M.L’ye "Çok şeker bir adam, bundan neden ayrılmak istiyorsun" şeklinde söylemlerde bulunmuştu.

"POLİS 'GAYET DÜZGÜN BİR ADAM, SEN NE İSTİYORSUN' DEMİŞTİ"

Duruşma sonrası Ekmek ve Gül’e konuşan Manisa Kadın Meclisinden Semiha Hasgör, "Bu üçüncü duruşmaydı ve karar duruşmasıydı. Zanlı savunmasında da ‘Ayrılmak istiyordu ama ben bunu kendime yediremedim’ dedi. Kadınlar kendi kararlarını verdikleri için şiddet görüyorlar. Kendisinden ayrılan nişanlısını cezalandırmak için, nişanlısının kızına saldırıyor. Bütün bunların öncesinde kadın arkadaşımız defalarca karakola gidiyor, tedbir kararı aldırmak istiyor. Hatta olaydan birkaç saat önce yine karakola gidiyor. Ama kolluk kuvvetleri 6284’ü uygulamak yerine olayı hafife alıyorlar ve diyorlar ki gayet düzgün bir adam bu, sen bundan ne istiyorsun? Biz 6284’ün etkin bir şekilde uygulanması için mücadele edeceğiz” dedi.

"ÇÖZÜM BERABER MÜCADELE ETMEKTE"

Ülkede her gün gündeme gelen kadın cinayetlerine de dikkat çeken Hasgör, İstanbul Sözleşmesi’nin toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ve kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için önemli olduğunu vurgulayarak, "İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddetin önlenmesi için önemli bir adım ve haklarımız için de bir senettir. Kadına yönelik şiddetin önemli sebeplerinden biri de toplumsal cinsiyet eşitsizliğidir. Bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için tüm kurumlarla, platformlarla beraber mücadele etmek gerekiyor. Aynı zamanda bu alana dair politika yapmak gerekiyor" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Koton mağazaları çok sayıda işçiyi işten attı

SONRAKİ HABER

MSB: Resulayn'da 5 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...