24 Ekim 2019 10:58

Tuzla’da metal fabrikası Valfsan'da 10 işçi işten atıldı

​​​​​​​Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde Valfsan firmasında 10 işçi “eleman fazlalığı” gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşçiler organize sanayi önünde eylem yaptı. 

Valfsan işçileri | Fotoğraf: MA (Arşiv)

Paylaş

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi içeresinde metal fabrikası Valfsan'da çalışan Birleşik Metal İşçileri Sendikası üyesi 10 işçi, 11 Ekim’de “eleman fazlalığı” gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler organize sanayi önünde eylem yaptı.

"TALEPLERİMİZ KARŞILANA KADAR DİRENECEĞİZ"

Bu sabah eyleme başlayan işçiler adına açıklama yapan Erhan Tekin, "Bizler işimizi geri almak, içeride olabilecek işçi kıyımını önlemek için buradayız. İçeride olan baskıya boyun eğmemeleri için içeride olan sınıf yoldaşlarımıza cesaret vermek amacıyla buradayız” ifadelerini kullandı. Talepleri karşılanana kadar direnişlerini sürdüreceklerinin altını çizen Tekin, “Hak verilmez alınır diyerek bütün emek verenlerin yanımızda olmalarını bekliyoruz” diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

İşçilerin geliş saati olan 07.00’de sanayi önüne gelen işçiler, akşam saat 17.00’ye kadar eylemlerine devam edecek. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis'e gelen 31 fezlekeden 30'u HDP'liler hakkında

SONRAKİ HABER

AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa