24 Ekim 2019 09:48

Eşini aylar sonra TEM'de bulan Yılmaz: Zayıflamış, avukat istemiyor, konuşmuyor

KHK'li eşi Mustafa Yılmaz'ı 8 ay sonra Terörle Mücadele Şubesinde bulan Sümeyye Yılmaz, eşiyle yaptığı görüşmeyi anlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Derya KAYA
Ankara

KHK'li eşini 8 ay sonra Terörle Mücadele Şubesinde bulan Sümeyye Yılmaz, eşinin çok zayıfladığını ve avukatla görüşmek istemediğini söyledi. Nerede olduğunu sorduğunda saklandığını iddia ettiğini ama inanmadığını anlatan Yılmaz, “Üzerinde çok baskı olduğunu düşünüyorum. Kendisi bu süreci anlatmama yönünde karar almış ancak ben bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum. Kimse aklımızla dalga geçmesin” dedi.

FETÖ yapılanması içinde yer aldığı iddiasıyla KHK ile ihraç edilen Fizyoterapist Mustafa Yılmaz şubat ayından beri kayıptı. Geçtiğimiz gün TEM'de bulunan Yılmaz, eşi Sümeyye Yılmaz ile görüştü. Mustafa Yılmaz'ı ziyaret ettikten sonra Evrensel’e konuşan Sümeyye Yılmaz, eşini yaklaşık 20-25 kilo zayıflamış, endişeli, cildi soluk ve elleri soğuk bulduğunu aktardı. Eşinin kendinden önce bulunan 4 kayıp KHK’li ile aynı isteklerde bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz “Onların aileleri ne yaptıysa sen de onları yap, dedi bana. Ben bunları yapmayı düşünmediğimi söylediğimde, ‘O zaman süreç zorlaşır’ yanıtını aldım” dedi. Eşinin üzerinde baskı olduğunu ve yaşadıklarını anlatabilecek durumda olmadığını düşünen Yılmaz, eşine neler yaşadığını sorduğunda ise “Saklandım” yanıtını aldı. Sümeyye Yılmaz ise eşinin saklanmasının mantıklı olmadığını söyledi.

'ZORLA İMZALATILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Tüm ısrarlarına rağmen eşinin avukat istemediğini belirten Yılmaz, “Çok ısrar ettim, avukatı gör, yüzüne söyle istemediğini dedim. Kaçırıldıktan sonraki avukata vekaleti olmadığından savcı, ‘Görmek istemiyor, zorlayamam’ dedi. Vekaleti olan avukatına izin verildi ama onu da istemedi. Eşim avukatla görüşmek istemediğine dair bir şey imzalamış, zorla imzalatıldığını düşünüyorum” dedi.

'EVİNİ DAHİ DEĞİŞTİRMEYEN BİRİ NEDEN SAKLANSIN?'

Avukat istememesinin bir soru işareti olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

“Eşim kaçırıldığını ve işkenceyi kabul etmiyor. 8 aydır ortada yok. Kaybolduğu sabah cebinde 150 lira ile işe gidiyorum diye çıkmıştı, başka da parası yoktu zaten. Bu parayla 8 ay ne yaparsınız? Eşimin kaçırıldığına dair görüntüler var. Hiçbir idari, hukuki işlem, inceleme başlatılmadı bu görüntülere. Hakkında arama kararı olmadığını bilen, o dönemde evini dahi değiştirmeyen biri neden saklansın.”

Eşinin daha önce örgüt üyeliğinden yargılandığını ve dosyanın istinafta olduğunu söyleyen Yılmaz, şimdi ise “terör örgütü yöneticiliği” suçlamasıyla gözaltında olduğunun kendisine söylendiğini dile getirdi. Yılmaz, “Eşimi tutuklayacaklar gibi gözüküyor. Konuşmasını istemiyorlar. Kızım ve benimle tehdit edildiğini, bize zarar gelmemesi için susturulduğunu, şu an verdiği ifadenin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Bu ifadeleri imzalaması normal bir şey değil” dedi.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM'

Adalet beklentisinin her zaman olacağını söyleyen Yılmaz, “Bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum. Eşim kayıp olduğu süreci değerlendirmeme yönünde bir karar almış ancak 8 aydır bir insan ortada yok. Adli, idari kurumların bunu görmezden gelmesi, ‘Bir yerde saklanmış, bulduk’ demeleri kabul edilemez. Aklımızla dalga geçmesin kimse. Bence her şey ortada. Mücadeleye devam edeceğim” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Eren Erdem ve Gazeteci Hüseyin Aykol için tahliye başvurusu

SONRAKİ HABER

Umut Vakfı: Türkiye’de yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere 25 milyon silah bulunmakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...