24 Ekim 2019 08:54

EMEP İstanbul İl Başkanı Barbaros'dan kayyum tepkisi: Halkın iradesi gasbediliyor

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros kayyum politikasına tepki gösterdi: Halkın iradesi gasbediliyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde 3'ü Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 12 belediyesine kayyum atandı. Kayyum politikasına tepki gösteren Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, halkın iradesinin gasbedildiğini söyledi. Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyesi Sezgin Kartal da AKP’nin kendisine kaybettirenlere saldırdığını ifade etti.

“SEÇİMLE ALAMADIĞINI İKTİDAR GÜCÜYKE ALMAYA ÇALIŞIYOR”

Kayyum politikalarının planlı yapıldığını dile getiren EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, "Seçimlerden önce bizzat Erdoğan ve Soylu tarafından kayyum atanacağı dillendirildi. Bölgede AKP'nin seçilmediği koşullarda yeniden kayyım atanacağına dair mesajlar, Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine yapılan operasyonlar ve atanan kayyumlar ile uygulamaya konmuş oldu. Bu operasyonlar ve atanan kayyum tamamen politiktir. Seçimle alamadığını merkezi iktidarda olmanın gücüyle almanın politikasıdır. Yerel yönetimler AKP ve ortakları için adeta ballı lokmadır. AKP ve ortakları iktisadi ve siyasi karşılığı olan bu kaynaklardan vazgeçmek istememektedir" dedi.

“BASKI İLE YOL AÇMAYA ÇALIŞIYOR”

Halkın iradesini ve halkın tercihlerini kabullenmeyen bu politikaların siyasi iktidarın Suriye politikasından bağımsız olmadığını vurgulayan Barbaros, "Bölgede söz sahibi olmanın yolunun Kürt halkının taleplerini ve iradesini kırmaktan geçtiğine inanan siyasi iktidar içeride bu operasyonları yürütürken, bölgede ABD ve Rusya ekseninde pazarlıkları sürdürmektedir. Suriye'de istediği amaca ulaşamayan iktidar içeride Kürt sorununa yönelik baskı ve şiddetle yol almaya çalışmaktadır" diye ifade etti.

“HALKIN İRADE GASPIDIR”

“Kayyumlar kabul edilemez demokrasi ihlalidir" diyen Barbaros, “Söz konusu olan bütün bir halkın iradesinin gaspıdır. Üstelik iktidar, kayyumla yetinmeyerek; şimdi de bir gözaltı dalgası başlatmıştır. Selçuk Mızraklı ile tutuklanan sadece bir belediye eş başkanı değil; halkın iradesidir. Gelişmeler, tek adam rejimine karşı daha çok demokrasiyi savunma ve mücadeleyi ortaklaştırmanın ihtiyacına işaret etmektedir.  Kazanmanın yolu buradan geçecektir" diye vurguladı.

“SEÇİMSİZ BİR GASP POLİTİKASI”

Kayyum politikalarının Ortadoğu'daki gelişmelerden bağımsız olmadığını belirten SODAP üyesi Sezgin Kartal da, "AKP her kaybedişinde ona kaybettirene saldırıyor. Hem bölgede hem de ülkemizdeki ana aktörlerden siyasetin belirleyicisi olan, Kürt halkının temsilcilerine burada saldırıyor" diye belirtti. Kartal, "AKP erken seçimle kaybedeceğini zaten biliyor. Bunun için elindeki bütün devlet aygıtlarını kullanarak aslında seçimsiz bir gasbetme politikası güdüyor" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Kut tekli hücrede tutuluyor

SONRAKİ HABER

Eren Erdem ve Gazeteci Hüseyin Aykol için tahliye başvurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...