24 Ekim 2019 05:00

Sancaktepe Şehir Hastanesi ihalesi iptal edildi

İstanbul Sancaktepe'de kurulması planlanan şehir hastanesinin ihalesi iptal edildi. İptal kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Sancaktepe’de yapılması planlanan şehir hastanesinin ihalesi iptal edildi. İptal kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de konuya ilişkin yer alan ilanda şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi ihalesi, 6428 Sayılı T.C. Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İş Birliği Modeli İle Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun  Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Sağlık  Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet  Alınmasına İlişkin Uygulama Yönetmeliği kapsamında iptal edilmiştir.”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan şehir hastaneleri için “15 yıllık rüyam” demişti.

İTO: ŞEHİR HASTANELERİ KÜÇÜK AZINLIĞIN HAYALİ, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KABUSU

9 Kasım’da düzenlenecek “Şehir Hastaneleri: Yalanlar – Gerçekler” başlıklı sempozyum için açıklama yapan İstanbul Tabip Odası ise “Kamu Özel Ortaklığı finansman modeliyle yapılan şehir hastaneleri küçük bir azınlığın hayali, hastaların ve sağlık çalışanlarının kabusu oldu” demişti.

Şehir hastanelerinin heybetini anlatmak için kullanılan “mega” tabirinin ona harcanacak paradan geldiğini vurgulayan İTO, “Devasa yapılarıyla, sağlık çalışanlarının dayanışmasını bozan yönetim anlayışıyla, alışveriş merkezine benzer tasarımıyla, içinde kaybolanlar için kurulan çağrı merkezleriyle, ulaşılması imkansız yer seçimleriyle, bugüne kadar harcanan paranın milletvekillerine bile "sır" kalmasıyla, şirketlere verilen "hasta etme" garantileriyle artık herkes biliyor, şehir hastaneleri bizim için değil, bizim değil, bizim faydamıza değil” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu için yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

LGS sınavı 7 Haziran 2020'de yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa