24 Ekim 2019 03:27

Trump, 'Colorado'ya duvar örüyoruz' dedi ama Colorado, Meksika sınırında değil

ABD Başkanı Donald Trump, “New Mexico sınırında bir duvar inşa ediyoruz. Colorado'da bir duvar inşa ediyoruz” dedi. Ancak Colorado, Meksika sınırında değil!

Harita: nationalmap.gov

Paylaş

Pittsburgh’da konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına örmeyi vadettiği duvar hakkında konuşurken yeni bir gaf daha yaptı. Trump, “New Mexico sınırında bir duvar inşa ediyoruz. Colorado'da bir duvar inşa ediyoruz” dedi. Ancak New Mexico’nun kuzeyinde bulunan Colorado, ABD-Meksika sınırında değil.

Duvarı tanımlarken "Gerçekten işe yarayan büyük bir duvar olacak, üstünden aşamazsınız, altından geçemezsiniz" diyen Trump sözlerine şöyle devam etti: “Teksas'ta bir duvar inşa ediyoruz. Kansas'ta bir duvar inşa etmiyoruz, ancak az önce bahsettiğimiz duvarlardan onlar da faydalanıyorlar.”

Trump'ın yaptığı coğrafi gaf sosyal medyada yankı bulurken Colorado Valisi Fared Polis, Twitter hesabından şunları söyledi:

"Bu (açıklama) çocukça... Colorado, Meksika sınırında değil. İyi olan şu ki, Colorado'da tam gün ücretsiz anaokulu hizmeti sunuyoruz ki çocuklarımız coğrafya öğrenebiliyor" (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yargı reform paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

SONRAKİ HABER

Şilililer kalıcı çözüm istiyor: Halkın yüzde 90’ı kırıntı için savaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...