23 Ekim 2019 16:25

Cafe Woods istismar davası 22 Kasım'a ertelendi: Sanık "Yengeniz gelecek gidin" demiş

Ankara'da Cafe Woods davasının 8. duruşması görüldü. Tanık B.Y., olay günü sanığın "Yengeniz gelecek gidin" dediğini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel (Arşiv)

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Ankara'da 14 yaşındaki kız çocuğuna uyuşturucu verilerek istismar edilen, Cafe Woods davası olarak bilinen davanın 8. duruşması Ankara Adliyesi 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tanık B.Y., sanık S.A.'nın kafeye geldiğini ve "Yengeniz gelecek gidin" dediğini söyledi. B.Y., "Yengeniz' diyince eşi olduğunu zannettim" dedi. Duruşma 22 Kasım'a ertelendi.

Tanık olarak dinlenen B.Y ve B.Y kardeşler de bu duruşmada ifade verdi. İstismarın yaşandığı gün Cafe Woods'ta çalıştığını söyleyen abi B.Y, sanık S.A.'nın geldiğini ve "Yengeniz gelecek gidin" dedi. S.A. alkollüydü ve çıktık. Ben, 'yengeniz' diyince eşi olduğunu zannettim" diye konuştu. "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçuyla tutuklu bulunan sanık S.A.'nın tutukluğunun devamına ve İ.D.'nin adli kontrol şartıyla serbest kalmasının devamına karar verilerek, bir sonraki duruşma 22 Kasım'a ertelendi.

TANIK B.Y. KARDEŞLER ÖNCEKİ İFADELERİYLE ÇELİŞTİ

Tanık B.Y., sanıkları tanıdığını belirterek "Olayın olduğu gün saat 20 sıralarında kafedeydik, çalışıyorduk. O gün A.A. İstanbul'a gidecekti, dolmuşa bindirdim. Sonra annemin yanına geçtim. Geri döndüğümüzde 23 sıralarıydı, abim B.Y.'yi almaya gittim. Kafeyi kapatmaya hazırlanıyordu. Kafe sahibi İ.D.'nin aracını gördük ve yalnızdı. Bizden kafenin anahtarını aldı. Biz de mahalleye geçtik. Olayların olduğunu görmedik" dedi.

İstismara maruz kalan M.Ş.'nin avukatı Saliha Oğuz, yalancı tanıklık etmenin bir suç olduğunu belirterek dosyaya daha önce verdiği ifadelerle çelişkili olduğunu ve daha önceki beyanlarında İ.D.'nin kafeye girdiğini hatırlattı.

Diğer tanık B.Y. ise olay yaşadığında Cafe Woods'ta yaklaşık bir haftadır çalıştığını söyledi. Olay sonrasında M.Ş. hakkında sahte sosyal medya hesapları açmak ve rahatsız etmek suçundan hakkında başka dosyaları olan B.Y., M.Ş.'nin sanıklarla araca bindiğini görmediğini, İ.D.'nin kafeye gelmedigini S.A.'nın geldiğini söyleyerek "Yengeniz gelecek gidin' dedi. S.A alkollüydü ve çıktık. Ben, 'yengeniz' diyince eşi olduğunu zannettim". dedi. "Gelmeden önce S.A. beni aradı ve geliyorum ortalığı toplayın" diyen B.Y., M.Ş.'nin öğle saatlerinde yalnız gelerek ayakkabı alıp gittiğini ve kalan parayla da yemek yiyeceğini söylediğini belirtti. İstismar yaşandıktan ve olay ortaya çıktıktan sonra M.Ş.'nin yakınları tarafindan dövüldüğünü söyleyen B.Y., "Olayın kapanmasını istiyorsanız 14 bin lira para ver' dediler. Ben de korktum, şikayet etmedim" dedi. B.Y. ve B.Y. kardeşlerin ise bu davadan başka haklarında açılan iki dosyası daha bulunuyor.

MAHKEMEYE YENİ GÖRÜNTÜ KAYDI SUNULDU

M.Ş.'nin avukatı Sevinç Hocaoğulları, İ.D.'nin o gece üç defa kafeye geldigini söyledi. İ.D.'nin M.Ş.'yi tanımadığı yönündeki beyanına ilişkin konuşan Avukat Hocaoğulları, elindeki görüntü kayıtlarını mahkemeye sunarak "Var olan görüntülerde İ.D. canlı yayın yapıyor ve M.Ş. görüntüye girince el sallayarak beni de çek diyor ve İ.D. ise 'Sen hep buradasın zeten' diyor" diye konuşarak, her iki sanık hakkında da tutukluluğun devamına karar verilmesini istedi.

Hocaoğulları, istismarın gerçekleştiğinin iddia edildiği yerde kapının arkadan kilitlendiğini ve sürgülü olduğunu vurguladı.

22 KASIM'A ERTELENDİ

Sanık S.A.'nın tutukluluk hallinin devamına ve sanık İ.D.'nin yeniden tutukluluk telebinin reddedilmesiyle adli kontrolüne, dosyanın cumhuriyet savcılığına verilmesine karar verildi. Sanık avukatı ise sanık S.A.'nın uzun süren tututukluluğu göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmesini istedi.

Davanın bir sonraki duruşması 22 Kasım'a ertelendi.

ÖNCEKİ HABER

13 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında 15 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Mesut Yeğen: Türkiye açısından büyük bir başarı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...