23 Ekim 2019 15:14

Hulusi Akar: Patriot hava savunma sistemi alabiliriz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin ilerleyen dönemde ABD'den Patriot füze sistemi alabileceğini açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyonda yaklaşık 200 IŞİD'linin Türkiye kontrolüne geçtiğini söyledi. Akar ayrıca "F-35 konusunda ABD ile anlaşmazlıkların üstesinden geleceğiz" dedi.

Akar'ın açıklamaları şöyle:

"Biz NATO'nun merkezindeyiz hiçbir yere gitmiyoruz. NATO’daki müttefiklerimiz tarafından anlaşılma konusunda bazı sorunlar yaşıyoruz.

F-35 konusunda anlaşmazlıkların üstesinden geleceğiz. ABD’nin Patriot savunma sistemini alabiliriz, (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında) bu konu gündeme gelebilir.

Önümüzdeki günlerde içinde bulunduğumuz Barış Pınarı asayiş bölgesinde EYP'lerin kaldırılması, varsa kaldıysa teröristlerin temizlenmesi calışması yapılacak. Girdiğimiz bölgelerde karşılaştığımız takdirde DEAŞ'a da gerekeni yapmaya hazırız.

Suriye ile sıcak temas olmaması lazım, böyle bir sorun olmaz; Rusya da bu konuda elinden geleni yapar.

Almanya’nın güvenli bölge teklifini duyduk, yarın (NATO Zirvesi'nde) kendilerinden de dinleme fırsatı bulacağız; teklifin kapsamına göre değerlendireceğiz. Güvenli bölgede 12 gözlem noktası değerlendiriliyor; arazideki şartlara göre bu sayı iner ya da çıkar.

Çeşitli şekillerde bizim kontrolümüze geçen 200 civarında DEAŞ'lı oldu, onları da uygun şekilde uygun yerlerde muhafaza ve kontrol ediyoruz.

Suriyeli kardeşlerimizin evlerine normal hayatlarına dönebilmeleri projeler tamam; uygulaması, finansı ve diğer ülkelerin de katkısıyla hataya geçirilmesi için çalışmalar sürüyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eryaman'da ilkokul öğrencisi çorba kazanının devrilmesi sonucu ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

Soma işçileri için son toplantı 5 Kasım'da: Talepler karşılanana dek mücadele sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...