23 Ekim 2019 14:34

Eryaman'da ilkokul öğrencisi çorba kazanının devrilmesi sonucu ağır yaralandı

Eryaman Türkkent İlkokulu yemekhanesinde bir öğrenci, çorba kazanının devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Eğitim Sen "Okul idaresi tarafından gerekli önlemler alınmamış görünüyor" açıklaması yaptı.

Görsel, Eğitim-Sen Ankara 4 No’lu Şubenin gönderdiği videonun ekran alıntısı

Paylaş

Derya KAYA
Ankara

Ankara Eryaman Türkkent İlkokulu yemekhanesinde bir öğrenci, çorba kazanının devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan öğrencinin yoğun bakımda uyutulduğu öğrenildi. Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, "Okul idaresi tarafından gerekli önlemler alınmamış görünüyor. Sanki kantinin işlettiği okul dışında bir yer gibi kendi kaderine terk edilmiş" dedi.

Eryaman Türkkent İlkokulunda yemekhanede çorba kazanının devrilmesi sonucu bir öğrenci ağır yaralandı. 22 Ekim'de öğle yemeği sırasında meydana gelen olayda, vücudunda ağır yanıklar oluşan öğrencinin hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakımda uyutulduğu öğrenildi. Okulun alt katında bulunan yemekhanede yaşanan olaya ilişkin okul yönetimi tarafından tutanak tutulurken, olay yerinin yetkililer tarafından inceleme yapılmadan temizlendiği bilgisine ulaşıldı. Yemekhaneye yemeğin dışardan geldiği ve kantini işleten kişiler tarafından hizmet verildiği öğrenildi.

"OKUL İDARESİ GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAMIŞ"

Evrensel’e yaşanan olaya ilişkin bilgi veren Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek şöyle konuştu:

"Öğrendiğimiz kadarıyla okul yemekhanesi her ne kadar okul içerisinde bulunsa da okul idaresi tarafından gerekli önlemler alınmamış görünüyor. Sanki kantinin işlettiği okul dışında bir yer gibi kendi kaderine terk edilmiş. Bir ilkokulda yemekhane varsa, okul idaresi gerekli önlemleri almış olmalıdır. Öğrencilerin geleceği saatte bir müdür yardımcısı, yemekhane nöbetçi öğretmeni, ve yeterli sayıda yardımcı personel orada hazır olmalılar. Gerekli kontroller yapılmış olmalıdır. Öğrenci asla tek başına yemekhane bölümüne sokulmamalıdır" dedi.

"İŞLETMECİDEN BAKANLIĞA HERKES SORUMLU"

Eğitimde bilim ve hukuk dışı uygulamaların bedelini öğrencilerin ödediğini söyleyen Şimşek, yaşanan olayda yemekhane işletmecisinden, okul müdürüne, ilçe milli eğitim müdürlüğünden bakanlığa kadar tüm yetkililerin sorumlu olduğunu belirtti. Bakanlıkta liyakatsizliye dikkat çeken Şimşek, “Okullarımız deyim yerindeyse çiftliğe dönüştürülmüştür.Bu yaşanılan sadece bir olaydır ancak tüm öğrencilerimiz risk altındadır ve okulda bir günah keçisi bulunup ona havale edilemez. Tüm yetkililer hesap vermelidir! Yeter artık öğrencilerimizin hayatıyla oynamayı bırakın!" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen oldu

SONRAKİ HABER

Hulusi Akar: Patriot hava savunma sistemi alabiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...