23 Ekim 2019 13:17

Uyuşturucu etki yaratan ilacın yayılması doktorları ve eczacıları tehdit ediyor

İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sayılkan: “Birçok kişinin amacının dışında kullandığı bu ilaç yüzünden hekimler ve eczacılar baskı altında.”

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, asistan doktorun, hastasının istediği ilacı yazmadığı gerekçesiyle boğazının jiletle kesilmesinin ardından İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sayılkan, şiddet olayında adı geçen ilaçla ilgili konuştu.

Sayılkan, uyuşturucu etki yapması nedeniyle amacı dışında kullanılmaya çalışılan yeşil reçeteli ilaç nedeniyle birçok eczacı ve doktorun baskı altında olduğunu söyledi.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, etken maddesi pregabalin olan bu hapın, diyabete bağlı nöropatik ağrılar için kullanılması gerektiğini ancak birçok kişinin amacının dışında kullandığını, hekimler ve eczacıların da bu hapların temin edilmesi için baskı altında olduğunu söyledi.

Sayılkan, “Önce bu ilaçlar yeşil reçeteli yapıldı, sonra da heyet raporuna tabii tutuldu. Ancak yine de sorunların bittiğini söyleyemeyiz. Bizler de duyuyoruz ki birçok doktor, bu hapları suiistimal eden kişiler tarafından baskı altında tutuluyor. Hatta gece nöbetine kalan bizler de bu hap yüzünden zaman zaman taciz ediliyoruz” dedi.

Sayılkan, şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının başlarına gelenlerin cezasız kalmaması gerektiğini, ağır cezaların uygulanması gerektiğini söyledi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ'a "retweet" soruşturması

SONRAKİ HABER

Çanlar Savaşı ve barış üstüne

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa