23 Ekim 2019 07:18

İzmir'den operasyon tepkisi: Bütün güçler Suriye’den çekilmeli

Türkiye’nin Suriye operasyonuna ilişkin tartışmalar sürerken; İzmir’de yaşayan vatandaşlardan bütün yabancı güçlerin Suriye’den çekilmesi çağrısı geldi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda sürdürdüğü operasyona ilişkin tartışmalar devam ederken; tepkiler de yükseliyor. Dün Türkiye ve Rusya arasında 10 maddelik mutabakat imzalandı. Mutabakata göre Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgelerde bulunan SDG’lilerin geri çekilmesi karşılığında Türkiye’nin operasyona devam etmemesi öngörülüyor.

Gelişmeler karşısında Türkiye’den ve dünyadan barış çağrıları da sürerken; Mezopotamya Ajansı’nın İzmir’de görüştüğü yurttaşlar, tüm yabancı güçlerin Suriye’den çekilmesi çağrısında bulundu.

Savaşın kazandırmayacağını belirten Halise Çelik, “Daha fazla sivil ölümleri olmadan savaş durdurulmalıdır. İnsanların artık ölümlerini izlemek istemiyoruz. Savaş bir ülkeye sadece kan ve gözyaşı getirir. Ne asker annesi de gerilla anneleri ağlamasın, yeter artık barış gelsin ülkemize” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

‘HANİ BİZ KARDEŞTİK?​’

Daha önce esnaflık yaptığını ancak krizle birlikte iş yapamadığı için dükkânını kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Mahmut Özer de “Türkiye’de ekonomik kriz var, savaş bizim neyimize? Çocuklar ölüyor vatan sağ olsun deniliyor. Kimse vatanımıza hücum etmedi, neden bu savaş var? Siz başkasının vatanına hücum ediyorsunuz sonrada vatan sağ olsun diyorsunuz. Hani biz kardeştik?​” diye konuştu.

‘NE İŞİMİZ VAR SURİYE’DE?​’

Savaşın faturasının yoksul halka çıkarıldığını anımsatan Hasan Yıldırım da “Bazı insanların egosu yüzünden 70 milyon insan aç yaşıyor. Yandaşlar refah içinde yaşıyor. Suriye’ye girip oraları terörden kurtaracağım diyor ne işimiz var orada? Önce kendi memleketine baksın. Kendi memleketinde günlük ekmek alamayan insanlar var. Bütün dünya oradaki savaşı, mağduriyeti görüyor değil mi? Dünyanın en akılı ülkesi biz miyiz de Suriye’ye girdik? Benim kazancımı ve emekli hakkımı götürüyor savaşa yediriyor” diye belirtti.

‘BİRLİKTE MÜCADELE EDİLMELİ’

Savaşın bir an önce son bulup bütün güçlerin Suriye’den çekilmesi gerektiğini belirten Abdülkerim Eser de bütün Kürtlerin birbirini desteklemesi gerektiğini söyledi.

Savaşı asla desteklemeyeceğini dile getiren Nezir Bulut da “Savaşta çocuklar ve kadınlar ölüyor. Orada ölen insanlar Türk, Kürt, Arap veya Ermeni. Hep garibanlar ölüyor. Orada yaşayan insanların bize zararı olmadı ki biz savaş açıyoruz” dedi.

‘KORKUYORUM’

Savaş kelimesinin dahi ürpertici olduğunu vurgulayan Gülseren Duman ise, şunları söyledi:
“Ne ülkemde ne başka ülkede, insanların sebepsiz yere öldürülmesini istemiyorum. Savaşa karşıyım. Türkiye'nin tehdit altında olduğu söyleniyor. Ben tehdit altında olduğunu görmedim. Barış istiyoruz derken bile korkuyorsak bu barış nasıl sağlanacak?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Sözcüsü Günay Kubilay: Kayyum artık bir yönetme biçimi

SONRAKİ HABER

Hükümet protestolarına sahne olan Endonezya'da yeni hükümet kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...