22 Ekim 2019 20:35
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ekim 2019 10:35

Gözaltına alınan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ifade sonrası serbest bırakıldı

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in evine polis baskını düzenlendi. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle ifade veren Eren Keskin serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Cansu Pişkin/EVRENSEL

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in evine akşam saatlerinde polis baskını düzenlendi. Baskın yapıldığı sırada Keskin'in evde olmadığı, evde bulunan annesine Keskin'in nerede olduğunun sorulduğu ve konutta arama yapıldığı belirtildi.

Evine dün akşam saatlerinden baskın yapılan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, İstanbul Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesine giderek ifade verdi. Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla ifade veren Keskin ifade sonrası serbest bırakıldı.

İHD Genel Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Eş Genel Başkanımız Eren Keskin sosyal medya paylaşımları nedeniyle bir şikayet kapsamında örgüt propagandasından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınmıştır. Herhangi bir tedbir talebi olmamıştır. Dayanışma ve destekte bulunanlara teşekkür” denildi.

İHD: İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARINA YÖNELİK BASKI VE TEHDİTLERE SON VERİN!

İnsan Hakları Derneği tarafından yapılan açıklamada İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin'in evine yapılan polis baskını kınandı. Açıklamada; “2 gün evvel yine MYK üyemiz  Zeynep Ceren Boztoprak'ın da evde olmadığı bir saatte, evinin basılarak ifadeye çağrılması aynı baskının bir parçasıdır. Genelde barış talebine ve insan hakları savunucularına, özelde İnsan Hakları Derneği yöneticilerine uygulanan bu baskı, hukuksuz olduğu kadar BM İnsan hakları savunucularının korunması bildirgesi ve yine insan haklarının ve insan hakları savunucularının korunmasına dair evrensel ilkelerin ihlali niteliğindedir” denildi.

Hükümete, uluslararası sözleşmelerden doğan yükümlülüklerine uymaya, insan hakları savunucularına yönelik baskı ve hukuksuz tutuma derhal son verme çağrısı yapılan açıklamada; “Eş Genel Başkanımız Eren Keskin ve şahsında tüm insan hakları savunucularının yanındayız” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD Savunma Bakanı Mark Esper: Bir NATO müttefiki ile savaşa girecek değiliz

SONRAKİ HABER

Lübnan hükümeti, "ekonomik reform paketini" uygulamaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa