22 Ekim 2019 17:18
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ekim 2019 09:05

ODTÜ'de provokatif eylem tepkiler üzerine iptal edildi

ODTÜ'de bugün yapılması planlanan ve ülkücü grupların "Kırım olabilir" gibi ifadelerle çağrı yaptığı yürüyüş öğrencilerin tepkisi üzerine iptal edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Eğitim Sen'in ODTÜ'de yapmayı planladığı ve ülkücü grupların “kırım yapılabilir” tehditleriyle çağrı yaptığı “Cumhuriyet ve Barış Pınarı Harekatına Destek” yürüyüşü, tepkiler üzerine iptal edildi. ODTÜ'de toplanan yüzlerce öğrenci, akademisyen ve çalışan “ODTÜ eşit ve demokratik bir ortamın egemen olduğu özerk bir üniversite olana dek tüm bileşenler olarak mücadelemiz sürecek” dedi.

Türk Eğitim-Sen çağrısıyla ODTÜ A1 Kapısından kampüs içerisine yapılmak istenen ve Ankara'daki çeşitli üniversitelerden Ülkü Ocaklarının "kırım yapılabilir" diyerek çağrı yaptığı yürüyüş tepkilere neden olmuştu. ODTÜ öğrencileri yürüyüşün yapılacağı gün üniversitelerine sahip çıkma çağrısında bulundu. Hem ODTÜ hem kamuoyundan gelen tepkiler üzerine provokasyon tehlikesi bulunan yürüyüş iptal edildi. ODTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bu bağlamda yetkili sendika, emniyet birimleri, öğrenciler, Öğretim Elemanları Derneği (ÖED) temsilcileri ve mensuplarımızla çeşitli görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler sonucunda üniversitemiz yetkili sendikası Türk Eğitim Sen’in gösterdiği hassasiyetler neticesinde, üniversitemizde yapılması planlanan yürüyüşün yapılmayacağı anlaşılmıştır. Bu zeminde; yazılı, görsel ve sosyal medyada yer alan paylaşımlardan anlaşıldığı kadarıyla farklı grup, dernek ve sendikaların 23 Ekim 2019 tarihinde Rektörlük önünde yapacaklarını belirttikleri toplanma ve açıklamalara kesinlikle izin verilmeyecektir” denildi. Çevik kuvvet ODTÜ'nün kampüs girişi ve rektörlük çevresinde yer aldı.

ODTÜ' öğrencileri ve çalışanları da yürüyüşün yapılacağı saatte Fizik bölümü önünde toplandı. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Resul Altınok bir kez daha ODTÜ geleneğine ve üniversitenin özgürlüğüne yönelik bir saldırıyla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Altınok, fetih havasında ODTÜ'ye girmek isteyenlere karşı dimdik durmaya devam edeceklerini belirterek “ODTÜ'ye ne A1 ne A4 kapılarından girebilirsiniz ne de ODTÜ'lü olmaya asıl anlamını kazandıran bir arada mücadele ruhunda gedik açabilirsiniz” dedi. Cumhuriyet Yürüyüşü adı altında, tek adam iktidarının olanaklarından yararlanılarak ODTÜ'ye saldırmak istendiğine dikkat çeken Altınok, "ODTÜ eşit ve demokratik bir ortamın egemen olduğu özerk bir üniversite olana dek tüm bileşenler olarak mücadelemiz sürecek" diye konuştu. Açıklamanın ardından halaylarla Fizik önünde beklemeye devam edildi.

Suriye'ye yönelik operasyona destek vermek amacıyla Türk Eğitim-Sen Ankara 1 No'lu Şubesi tarafından ODTÜ kampüsünde bugün "Bayrak Yürüyüşü" düzenleyeceğini açıklamıştı. ODTÜ'lü öğrenciler yürüyüşün provokasyon amaçlı olduğunu söylemiş ve "Sessizliğini koruyan ODTÜ yönetimi öğrencilerin güvenliğini nasıl sağlayacağına dair açıklama yapmalı" açıklaması yapmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sosyal medyada #YoutubeYOLTVyiGeriVer kampanyası

SONRAKİ HABER

Sakarya ve Manavgat'ta orman yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...