22 Ekim 2019 14:42

Derik Kaymakamlığı belediyenin "Zeytin Festivali"ni yasakladı

Derik Kaymakamlığı, Suriye'de Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyonu gerekçe göstererek belediyenin düzenlemek istediği "Zeytin Festivali"ni yasakladı.

Zeytin Festivali'nin afişi

Paylaş

Mardin'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Derik Belediyesi tarafından 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenmek istenilen "Zeytin Festivali" İlçe Kaymakamlığınca yasaklandı.

“Zeytin ağacı barış ağacıdır” ve “Barış ağacında buluşuyoruz” sloganıyla düzenlenmek istenilen festivale getirilen yasağa, Suriye'de Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyon gerekçe gösterildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre konuya dair açıklama yapan Derik Belediyesi Eş Başkanı Mülkiye Esmez, daha önce sokaklara koymak istedikleri çöp kovaları, belediye binasının elektrik kabloları için yapılan kazılar gibi çok sayıda çalışmanın da kaymakamlık engeline takıldığını hatırlattı. 

Esmez, devamında şunları söyledi:

“Valilik dışarıda gösteri ve konser gibi etkinliklerin yasak olduğuyla ilgili bir yasa çıkartıyor. Bu yasa eylül ayındaki Midyat Belediyesi’nin festivalini engellemiyorken bizim yeni binamızın açılış programını engelledi. Festival yapmamız engelleniyor. Bu tür kısıtlamaların şahsımızı değil halka yapılacak hizmetleri engellediğini hatırlatmak isterim. Kaymakamlık ve belediye kurumları halka karşı sorumluluğu olan kurumlardır. Derik halkı hizmet almak için bizleri seçti. Halkımıza hizmet vermemizin kısıtlanmasını kabul etmiyoruz ve bu tutumdan vazgeçilmesini talep ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kanada'da Başbakan Trudeau tek başına hükümet kuracak çoğunluğa erişemedi

SONRAKİ HABER

Üniversiteli işçilerin adalet talebi Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...