22 Ekim 2019 12:25
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ekim 2019 12:47

HDP Sakarya İl Başkanı Nahide Doğan serbest bırakıldı

Sakarya'da Suriye operasyonuna ilişkin paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan HDP İl Başkanı Nahide Doğan serbest bırakılırken, 2 kişi tutuklandı. Malatya ve Muş'ta 5 HDP'li gözaltına alındı.

1 Mayıs 2019 / Bakırköy - İstanbul | Fotoğraf: Özcan Yaman/Evrensel

Paylaş

Sakarya'da sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanı Nahide Doğan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan diğer 2 kişi ise tutuklandı.

Türkiye’nin Suriye’de Fırat'ın doğusuna düzenlediği operasyona karşı paylaşımları nedeniyle aralarında (HDP) İl Başkanı Nahide Doğan'ın da olduğu 2 kişi “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla dün gözaltına alındı.

HDP İl Başkanı Nahide Doğan ve diğer 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 2 kişi tutuklanırken, HDP İl Başkanı Nahide Doğan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MALATYA VE MUŞ'TA DA GÖZALTI

Malatya'da da sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle HDP Hekimhan ilçe Başkanı ile HDP Arguvan İlçe Teşkilatı üyesi Aziz Budak göaltına alındı.

Yine bu sabah HDP Muş İl Eş Başkanı Murat Balkaya, HDP Muş Gençlik Meclisi üyesi Nafiye Bal ve üniversite öğrencisi Şeyma Orhan gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Muş İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirilti. Gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, sayının artabileceği belirtildi. 

OSMANİYE'DE 2 HDP ÜYESİ SERBEST BIRAKILDI

Osmaniye'de ise bu sabah Suriye'ye yönelik operasyona dair sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan 2 HDP’li serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gönül Çalışkan davası 24 Ekim’de yeniden görülecek

SONRAKİ HABER

Patates üreticisi maliyetin düşürülmesini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...