21 Ekim 2019 19:25

"FETÖ"den aranan Ergenekon savcısı Mehmet Murat Dalkuş yakalandı

"FETÖ ile iltisaklı olduğu" gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Ergenekon davasının savcısı Mehmet Murat Dalkuş İstanbul'da yakalandı.

Mehmet Murat Dalkuş | Fotoğraf: İstanbul İl Jandarma Komutanlığı/AA

Paylaş

"FETÖ" ile iltisakı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Ergenekon davasının savcısı Mehmet Murat Dalkuş, İstanbul Esenyurt ilçesinde bulunan özel bir sitede yakalandı.

Ergenekon davasına da bakan ve HSK'nin kararıyla meslekten ihraç edilen eski savcı Mehmet Murat Dalkuş hakkında ''suç uydurmak'', ''görevi kötüye kullanmak'', "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından Yargıtay 8. Ceza Dairesince kırmızı bülten çıkarılmıştı. Dalkuş için İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı bulunuyordu.

Anadolu Ajansının aktardığına göre İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın çalışmaları sonucu önce Dalkuş'un kullandığı aracın tespit edildiği, ardından yapılan takipler neticesinden Esenyurt'taki 2 bin 300 konutlu özel bir sitedeki adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alındığı öğrenildi.

Dalkuş'un saklanmasına yardım eden kişiler hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD'li dört ilaç şirketi opioid krizinde uzlaşmaya gitti

SONRAKİ HABER

MoMA yeniden ziyaretçilere açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa