21 Ekim 2019 13:42

Çocuklar, yazdıkları kitabı imzaladı

Diyarbakır’da dezavantajlı 20 çocuğun kendi çizim ve tasarımlarıyla hikayeleştirdikleri “Çocuk Hakları-Mafên Zarokan” kitabı için imza etkinliği düzenlendi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır’da Göç ve İnsani Yardım Vakfı (GİYAV) tarafından yürütülen dezavantajlı 20 çocuğun kendi çizim ve tasarımlarıyla hikayeleştirdikleri “Çocuk Hakları-Mafên Zarokan” kitabı için imza etkinliği düzenlendi. Türkçe ve Kürt hazırlanan kitap için Laleş Kültür Evi’nde düzenlenen imza günü etkinliğine çocuklar, aileliler ve çok sayıda kişi katıldı. Eğitim, öğrenme, korunma, oyun, sevilme, sağlık, eğlenme gibi çocuk hakları temalarının işlendiği kitabın yazarları olan çocuklar, imzaladıkları kitabı ücretsiz olarak okuyucularına dağıttı.

Kitabın hazırlanmasına destek sunan projenin yöneticilerinden Göç ve İnsani Yardım Vakfı Proje Yönetici Çiğdem Ertak, projenin çocukların katılımın ve fikirlerinin esas alınarak yapıldığını, amaçlarının çocukların öğrendikleri bu hakları başka çocuklara aktarması olduğunu söyledi. Çocuklarla beraber bu heyecanı yaşadığını ifade eden Ertak, “Amacımız çocukların öğrendikleri bu hakları başka çocuklara aktarabilmek. Dileğimiz odur ki bu kitapların ulaştığı her çocuk, hakları konusunda biraz daha bilgi sahibi olur” şeklinde konuştu.

Projenin yürütücülerinden Dilan Ok, çalışmalarının toplamda 4 buçuk ay sürdüğünü, 20 çocuk ile çalıştıklarını 10 çocuğun resim çizdiğini 10 çocuğun ise kendi çizim ve hikayeleştirme tekniklerini kullanarak masallar oluşturduğunu söyledi. İlgiden memnun olduğunu söyleyen Ok, çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

6 işyerinde sendikalaşma mücadelesi sürüyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan-Putin görüşmesi: Türkiye'nin taleplerinin karşılanması sürpriz olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...