21 Ekim 2019 13:42

6 işyerinde sendikalaşma mücadelesi sürüyor

Anayasal hakları olan sendikalaşma haklarını kullandıkları için işten atılan işçilerin direnişi devam ediyor.

Görsel, Cargill işçilerinin Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Anayasal hakları olan sendikalaşma haklarını kullandıkları için işten atılan işçilerin direnişi devam ediyor. Cargill, Aydın Belediyesi, Muğla, Eskişehir, Urfa TÜVTÜRK ve Saica Pack olmak üzere 6 işyerinde, işçilerin sendikalaşma mücadelesi sürüyor. İşçiler, yaşanan haksızlığa sessiz kalınmamasını ve ilgili kamu kurumlarının üzerine düşen görevi yapmasını istiyor.

Bursa Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerikalı gıda tekeli Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan işçilerin direnişi 553. gününde. İşe iade davasını kazandıkları halde işbaşı yaptırılmayan ve direnişlerini İstanbul Ataşehir Paladium Tower’da bulunan Cargill Genel Müdürlüğü önüne taşıyan işçiler, tekrar Bursa’ya dönerek direnişlerini fabrika önüne taşıdı.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Aydın İmar AŞ’de çalışırken DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin başlattığı direniş 471 gündür devam ediyor.

Urfa, Eskişehir, Muğla ve Kütahya’da DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan işçilerin direnişi de devam ediyor.

Muğla TÜVTÜRK işçilerinin direnişi 436’ıncı, Urfa TÜVTÜRK/Polçak işçilerinin direnişi 338’inci, Eskişehir TÜVTÜRK/Reysaş işçilerinin direnişi 335’inci, Kütahya TÜVTÜRK işçilerinin direnişi ise 25’inci gününde devam ediyor.

Sakarya’da bulunan SaicaPack’ta Selüloz-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler ise 126 gündür mücadelelerini sürdürüyor. Direnişte olan işçiler, sendikalı olarak işe geri dönmek istiyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da eylem ve etkinlik yasağı 1 ay uzatıldı: Fiili OHAL sürüyor

SONRAKİ HABER

Çocuklar, yazdıkları kitabı imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...