21 Ekim 2019 13:43

Urfa'da eylem ve etkinlik yasağı 1 ay uzatıldı: Fiili OHAL sürüyor

Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde 30 gündür uygulanan eylem ve etkinlik yasağını 30 gün daha uzattığını belirtti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şanlıurfa Valiliğince kent genelinde açık hava toplantıları ve gösteri yürüyüşleri gibi etkinliklerin 30 gün süreyle yasaklandığı bildirildi. Bu kararla kentte zaten 30 gündür süren yasak 30 gün daha uzatılmış oldu.

Valilik internet sitesinden yapılan duyuruda, kentte valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinliklerin dışında planlanan tüm etkinliklerin 20 Ekim-18 Kasım arasında yasaklandığı belirtildi.

Yasağın kent genelini kapsadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: Valilik ile kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 19. maddesine istinaden yapılması muhtemel her türlü imza kampanyası, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama ve benzeri türdeki tüm açık alanlardaki etkinlikler diğer illerden katılımlarla birlikte, 20 Ekim-18 Kasım tarihleri arasında 30 gün süreyle, il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır.

30 KİŞİ TUTUKLANDI

URFA’da DTK delegesi olduğu iddiası ile 26, gençlik çalışması yürütmekten dolayı ise 4 kişi tutuklandı.

MA'da yer alan habere göre, 9 Ekim’de Urfa’da polisin düzenlediği ev baskınlarında “Terör örgütü üyesi olmak” suçlaması ile gözaltına alınan 54 kişi önceki gün adliyeye çıkarıldı. “DTK Delegesi olmak” gerekçesi ile gözaltına alınan 28 ve “Gençlik Meclis çalışması yürütmek” gerekçesi ile gözaltına alınan 26 kişi savcıya ifade verdi.   

Gençlerden 22’si serbest bırakılırken DTK delegesi olmak iddiası ile gözaltına alınanların tamamını tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Eğitim Sen Şubesi Eş Başkanı Leyla Mumin, kanser hastası Mahmut Korkmazer ve Cizre'de yaşamını yitiren HDP PM üyesi Mehmet Yavuzer’in annesi Hanım Yavuzer ile DTK delegesi iddiasıyla 4 gencinde de bulunduğu 26 kişiyi “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutukladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkoğlu Cezaevinde çıplak arama ve askeri sayımı kabul etmeyen tutuklular darbedildi

SONRAKİ HABER

6 işyerinde sendikalaşma mücadelesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa